У Швеції та Норвегії стартує Нобелівський тиждень

Джерело: сайт Фонду Нобеля.

У Швеції та Норвегії розпочинається Нобелівський тиждень, під час якого будуть оголошені лауреати Нобелівської премії 2024 року.

У понеділок, 7 жовтня, в Стокгольмі Нобелівський комітет повідомить про переможців у галузі фізіології або медицини. Наступного дня, у вівторок, будуть оголошені лауреати премії з фізики, а в середу — з хімії. У четвер визначать лауреата з літератури.

У п’ятницю, у столиці Норвегії, Осло, оголосять переможця Нобелівської премії миру. Лауреата премії з економіки в пам’ять про Альфреда Нобеля буде оголошено 14 жовтня у Стокгольмі.

Довідка. Нобелівська премія вважається однією з найпрестижніших міжнародних нагород, що вручається за значні досягнення в науці, культурі або розвитку суспільства. Цьогорічний розмір премії становить 11 мільйонів шведських крон (приблизно 1,1 мільйона доларів США).

Церемонія нагородження відбудеться 10 грудня в мерії Стокгольма, на честь дня смерті засновника премії, Альфреда Нобеля.

Засновник компанії Meta Марк Цукерберг замовив для своєї дружини Прісцилли Чан унікальний мінівен на базі кросовера Porsche Cayenne. Проєкт автомобіля був розроблений за його власною концепцією, оскільки Porsche не пропонує мінівени в серійному виробництві.

Народний депутат України Артем Дмитрук, який перебуває в міжнародному розшуку, 7 жовтня взяв участь у засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності в режимі онлайн.

Футбольна команда, що складається виключно з чоловіків-трансгендерів, дебютувала в регіональній лізі Іспанії. Команда стала першою такою, яка отримала офіційний статус у європейській федерації футболу.

На YouTube-каналі Характер стартував авторський проєкт “Велика земля”. Його ведучою стала Валерія “Нава” Суботіна —…

72-річного громадянина США Стівена Хаббарда засудили в Росії до шести років і десяти місяців ув’язнення за звинуваченням у найманстві на боці України.