Цукерберг створив для своєї дружини унікальний мінівен на базі Porsche Cayenne

Джерело: Марк Цукерберг у фейсбуці

Засновник компанії Meta Марк Цукерберг замовив для своєї дружини Прісцилли Чан унікальний мінівен на базі кросовера Porsche Cayenne. Проєкт автомобіля розроблено за його власною концепцією, оскільки Porsche не пропонує мінівени у серійному виробництві.

Фото: Марк Цукерберг

Цукерберг зазначив, що його дружина хотіла мати мінівен, тому він вирішив взяти ініціативу у свої руки. Дизайн автомобіля створено особисто засновником Meta, зокрема він наполіг на встановленні електричних розсувних дверей. Для реалізації проєкту Цукерберг звернувся до відомої каліфорнійської студії тюнінгу West Coast Customs.

Хоча точна вартість проєкту не розголошується, відомо, що ціни на базову версію Porsche Cayenne Turbo GT стартують від 200 тисяч євро. Зважаючи на це, вартість унікального мінівена, ймовірно, є значно вищою.

Фото: Марк Цукерберг

Щодо технічних характеристик, немає інформації про зміни у силовій установці, тому можна припустити, що мінівен оснащено стандартним для Cayenne Turbo GT 4,0-літровим двигуном V8 потужністю 550 к.с. У поєднанні з електродвигуном загальна потужність автомобіля досягає 680 к.с.

Cayenne Turbo GT також штатно обладнаний адаптивною підвіскою PASM, активними стабілізаторами поперечної стійкості, повнокерованим шасі та найпотужнішими вуглець-керамічними гальмами PCCB. Оригінальна версія автомобіля розганяється від 0 до 100 км/год за 3,3 секунди. Проте характеристики динаміки унікального мінівена залишаються невідомими.

Судно MV Ruby, котре перевозить 20 тисяч тонн аміачної селітри з Росії, вже кілька тижнів шукає порт для розвантаження, однак жодна країна не дозволяє йому пришвартуватися через побоювання повторення катастрофи, схожої на вибух у порту Бейрута у 2020 році.

Відразу вісьмох російських генералів – із МНС, Слідчого комітету та Федеральної служби виконання покарання – відправлено у відставку за указом президента Росії Володимира Путіна.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко спорядив військовим додатковий комплекс протидії засобам технічної розвідки “Ай-Петрі СВ”, зауваживши, що лише за день оператори комплексів посадили чотири ворожі розвідувальні БпЛА – Zala, два “Орлани” та Supercam. 

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 8 жовтня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Водночас у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.

7 жовтня нардеп Ярослав Железняк повідомив, що у Верховній Раді зареєстрували постанову щодо виключення депутатів-утікачів зі складу комітетів.