КМДА скасувала дозвіл на викиди забруднювача повітря після скарг киян

Джерело: КМДА

Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА забезпечив підготовку та прийняття розпорядження про зупинення дії дозволу на викиди забруднюючих речовин, виданого ТОВ “АДМ”, підтвердив директор департаменту Олександр Возний.

Возний зауважив, що, реагуючи на численні скарги киян на діяльність ТОВ, Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА ініціював перевірку діяльності підприємства контролюючими органами, під час якої  зафіксовано порушення.

Впродовж тривалого часу ми отримуємо численні скарги киян на діяльність ТОВ «АДМ», розташованого за адресою вул. Сирецька, 33. Громада скаржиться на сморід уночі та неможливість спати з відкритими вікнами через погане повітря та запах. Департамент із самого початку зайняв активну позицію у вирішенні цієї ситуації, неодноразово ініціював зустрічі з громадою та контролюючими органами. Наша взаємодія з Державною екологічною інспекцією Столичного округу, Нацполіцією та прокуратурою дала свої плоди. Сьогодні опубліковано відповідне розпорядження, що зупиняє дію дозволу на викиди забруднюючих речовин, виданого ТОВ “АДМ”, – повідомив посадовець.

Рішення прийнято на підставі припису Державної екологічної інспекції Столичного округу від 27 вересня 2024 року.

Він додав, що це важливий крок до того, аби громада Сирця, Куренівки та інших мікрорайонів нарешті могла дихати чистим повітрям. А також урок та нагадування для всіх, хто порушує встановлені норми і намагається вести підприємницьку діяльність, нехтуючи комфортом та інтересами громади.

Згідно із Законом України “Про охорону атмосферного повітря”, дія дозволу на викиди зупиняється через десять робочих днів з дня прийняття відповідного рішення.

Додамо, 3 вересня ми повідомляли, що у Чорнобильській зоні спостерігалося горіння на площі орієнтовно 20 га. Голова ОВА Руслан Кравченко повідомив, що для запобігання розповсюдженню пожежі залучено рятувальні підрозділи та техніку.

Також вживають всіх необхідних заходів для локалізації та подальшої ліквідації пожежі.

Мешканців області закликали не перебувати тривалий час надворі та зачиняти вікна, оскільки через пожежу, яка виникла, а також у зв’язку із тлінням торфовищ в Броварському районі Київщини, може спостерігатися задимлення повітря.

На Закарпатті в автокатастрофі загинув народний артист України, автор хіта “Золотава осінь” Богдан Сташків, повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Нобелівську премію з фізіології чи медицини за 2024 рік присуджено двом ученим – Віктору Амбросу та Гаррі Равкану, котрі відкрили мікроРНК та визначили їх роль у регуляції генів.

7 жовтня стало відомо, що Євген Лященко написав заяву про складання повноважень голови правління АТ “Укрзалізниця”. Нині Наглядова рада має розглянути заяву.

Служба безпеки відкрила кримінальне провадження у справі режисерки пропагандистського фільму “Росіяни на війні” росіянки Анастасії Трофимової, в якому російських окупантів намагалися змалювати “простими хлопцями”.

У Нацспротиві повідомили, що росіяни продовжують красти і вивозити зерно з України. Так, чергова партія у 8 тисяч тонн зерна була вивезена з Маріуполя в один із російських портів.