У Великій Британії лікар намагався вбити партнера своєї матері підробленою вакциною

Джерело: CNN

Британський лікар намагався вбити партнера своєї матері підробленою вакциною проти COVID-19. Причиною став дім, який матір хотіла залишити у спадок своєму партнеру.

Під час судового засідання 7 жовтня обвинувачений сімейний лікар – 53-річний Томас Кван – визнав свою провину у спробі вбивства.

За даними слідства, Кван, у межах замаху, переодягнувся у медбрата та підробив медичні документи, аби ввести препарат Патріку О’Харі.

О’хара після введення підробленої вакцини вижив, однак захворів на некротичний фасцит – потенційно смертельною бактеріальною інфекцією.

Минулого тижня, на першому судовому засіданні, Кван визнавав свою провину у застосуванні отруйної речовини, а на засіданні 7 жовтня визнав і замах на вбивство.

Прокурор Пітер Майкліс зауважив, що причиною замаху було занепокоєння Квана через заповіт матері, у якому вона висловила бажання залишити свій дім О’Харі, якщо вона помре раніше за нього.

“Кван використав свої енциклопедичні знання та дослідження отрути, щоб виконати свій план. Цей план полягав у тому, щоб видати себе за медбрата, прийти за адресою громадянина О’Хари, де він жив матір’ю обвинуваченого, та ввести йому небезпечну отруту під виглядом вакцини від COVID”, – сказав прокурор.

У межах виконання злочину Кван зареєструвався в готелі під видуманим ім’ям, використав підроблені номерні знаки автомобіля та одягнув перуку.

Російські окупанти після викрадення українських дітей на тимчасово окупованих територіях пропонували їм 100 000 рублів за переїзд до міст РФ на їхній вибір.

Народний депутат Тарас Тарасенко розповів, що підготовлено законопроєкт, який передбачає можливість виплачувати пенсій через платіжну систему “Нової пошти”.

Міністр фінансів Угорщини Міхалі Варга заявив, що Угорщина затримає кредит G7 для України на суму 50 мільярдів доларів до президентських виборів у США наступного місяця. 

Банки Нідерландів заморозили набагато менше російських активів, ніж очікувалося. Спочатку повідомлялося про 660 мільйонів євро, але насправді сума становила лише 97,2 мільйона євро.

Ураган “Мілтон”, що наближається до узбережжя Флориди (США), викликав масову евакуацію та закриття аеропортів у регіоні. Стихія, що рухається зі швидкістю 15 км на годину, поки що знаходиться за понад 1 тисячу км на південний захід від міста Тампа. За прогнозами, “Мілотон” досягне суші ввечері в середу.