З України намагалися вивезти старовинні монети та колекційні марки

Джерело: Одеська митниця

У пункті пропуску на півдні Одеської області в одного з пасажирів автобуса правоохоронці знайшли старовинні монети та колекційні марки.

Зокрема колекцію було виявлено у пункті пропуску “Орлівка” під час митного контролю автобуса, який прямував до Румунії.

Фото: митниця

“В одного із пасажирів, громадянина України, під обшивкою дорожньої сумки з особистими речами було приховано понад 190 колекційних предметів з характерними ознаками, що можуть свідчити про їх приналежність до культурних або історичних цінностей”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це банкноти різних країн, монети радянських часів, французькі франки, карбовані 1920-1940-х років, румунські леї 1920-1930-х років, італійські монети, датовані 1919-1941 роками, англійські монети, карбовані з 1890 по 1940-ві роки та грецькі монети, датовані 1882 роком.

Фото: митниця

“Філателістична частина колекції представлена добіркою марок із серії “Поштовий ріжок” – стандартних поштових марок Норвегії, що випускається з 1872 року, а також добіркою поштових марок Швеції, Румунії, Німеччини, Греції та інших країн світу”, – розповіли митники.

На момент перетину митного кордону жодних дозвільних документів на переміщення вищевказаних предметів чоловік не мав. Відносно нього складено протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Вилучені цінності передадуть на експертизу.

За даними Південного регіонального управління ДПСУ, прикордонники Ізмаїльського загону разом з митниками виявили приховані старовинні монети й колекційні марки в одній із сумок, що належить 61-річному чоловіку та 58-річній жінці. Загалом в сумці було 48 старовинних монет та 5 банкнот різних держав, 106 колекційних марок, що ймовірно мають культурну або історичну цінність.

Автобус прямував за маршрутом Одеса (Україна) – Констанца (Румунія).

Сім’я покійного американського репера Тупака Шакура найняла адвоката Алекса Спіро для розслідування потенційного зв’язку між вбивством музиканта в 1996 році та Шоном Diddy Комбзом.

Глава британської контррозвідки МІ-5 Кен Маккаллум заявив, що російська розвідка має на меті влаштувати “хаос на британських та європейських вулицях”, і попередив, що Велика Британія нині постає перед найскладнішою і багатошаровою загрозою за всю свою історію.

Компанія Apple, яка протягом багатьох років випускала щорічні оновлення своїх головних продуктів, змінює концепцію. 

Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку електронного обліку вирощування та переміщення конопель для медичних цілей, продуктів їхньої переробки та лікарських засобів на основі канабісу, поінформував представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Російська розвідка завербувала ірландського депутата у якості пропагандиста й емісара.