В Києві затримали чоловіка, який принижував загиблих військових

Джерело: пресслужба Нацполіції України

Чоловіка, який на Хрещатику принижував загиблих українських захисників, затримали правоохоронці.

Фото: Нацполіція

Поліціянти знайшли в соцмережах відео, на якому чоловік використовуючи ненормативну лексику негативно висловлювався про українське суспільство та принижував військових, зокрема загиблих воїнів.

Чоловіка затримали й ним виявився 45-річний уродженець Харкова. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування чи визнання правомірною збройної агресії РФ проти України.

У ніч на 7 жовтня два російських БпЛА зафіксували поруч з промисловим майданчиком Південноукраїнської АЕС. Відстань прольоту шахедів від ядерних об’єктів становила менш як 10 км.

Міністр оборони Південної Кореї повідомив, що Північна Корея, ймовірно, направить своїх військових до України на підтримку Росії. Це сталося на фоні укладення двосторонньої угоди про взаємну оборону, підписаної Кім Чен Ином і Володимиром Путіним у червні.

Російські військові вдарили керованою авіаційною бомбою по густонаселеному району Харкова. Вони влучили в багатоповерхівку.

Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда повідомив, що його країна готується передати нашій державі генератори, великі трансформатори та інше енергетичне обладнання й габіони для його захисту.

Напередодні вторгнення Росії в Україну Джо Байден поскаржився, що експрезидент США Барак Обама не зробив достатньо, щоб зупинити Путіна у 2014 році, коли російський лідер вторгся до Криму. Про це йдеться у книзі журналіста Боба Вудворда “Війна”, що показує залаштунки Білого дому.