Працівник музею випадково викинув витвір мистецтва, який виглядає як бляшанки пива

Джерело: The Guardian

У голландському музеї працівник викинув витвір мистецтва, схожий на дві порожні бляшанки від пива, вважаючи, що це сміття.

Робота під назвою “Всі хороші часи, які ми провели разом” французького художника Александра Лаве, на перший погляд, виглядає як дві викинуті та пом’яті банки з-під пива. Однак якщо придивитися ближче, то видно, що вони насправді ретельно розписані вручну акриловими фарбами.

Фото: Александр Лаве

Проте механік, який працює в музей, побачив їх у ліфті та викинув у смітник.

Представниця музею LAM Фрук’є Баддінг сказала, що твори мистецтва часто залишають у незвичайних місцях – в цьому випадку в ліфті.

“Ми весь час намагаємося здивувати відвідувача”, – пояснила вона.

Кураторка Еліза ван ден Берг, повернувшись із короткої відпустки, помітила, що банки зникли. Вона дістала їх із мішка для сміття якраз вчасно, коли їх збиралися викинути.

“Тепер ми розмістили роботу в більш традиційному місці на постаменті, щоб вона могла відпочити після своїх пригод”, — сказала Баддінг.

Вона додала, що до механіка, який тільки почав працювати в музеї, “не було образи”. 

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) наголошує, що для здорового зростання дітям потрібно менше сидіти й більше рухатися. Хоча гаджети можуть розважати і навчати, їхнє надмірне використання може спричинити проблеми. Зменшення екранного часу покращує якість сну, фізичне й психічне здоров’я та надає більше часу для ігор і дослідження світу.

У пункті пропуску на півдні Одеської області в одного з пасажирів автобуса правоохоронці знайшли старовинні монети та колекційні марки.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 9 жовтня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Водночас у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.

У Японії розробили застосунок на основі штучного інтелекту, здатен розпізнавати біль у котів, просканувавши морду тварини.

У вівторок, 8 жовтня Роскомнадзор заблокував американський месенджер Discord через “порушення вимог законодавства”. Водночас оштрафували й соцмережу Pinterest.