У день народження Путіна хакери атакували російські державні ЗМІ

Джерело: Reuters

Російська державна медіакомпанія ВГТРК, яка володіє та керує основними національними телевізійними станціями країни, стала мішенню масової кібератаки у понеділок, 7 жовтня.

Вебсайт ВГТРК не завантажувався, а цілодобовий канал новин “Росія-24” був недоступний.

“Наш державний медіахолдинг, один із найбільших, зазнав безпрецедентної хакерської атаки на свою цифрову інфраструктуру”, – заявив журналістам прессекретар Кремля Дмитро Пєсков.

Агентство Reuters зазначає, що, за словами джерела в українському уряді, атаку здійснили київські хакери. Дата атаки збігається з 72-м днем ​​народження президента Росії Володимира Путіна.

“Українські хакери “привітали” Путіна з днем ​​народження, здійснивши масштабну атаку на ВГТРК”, – повідомило джерело Reuters, побажавши залишитися анонімним.

Російське видання Gazeta.ru з посиланням на неназване джерело повідомило, що кібератаку спрямували на онлайн-сервіси та внутрішні служби ВГТРК, яка також володіє та керує радіостанціями й багатьма регіональними телеканалами.

У ніч на 7 жовтня два російських БпЛА зафіксували поруч з промисловим майданчиком Південноукраїнської АЕС. Відстань прольоту шахедів від ядерних об’єктів становила менш як 10 км.

Міністр оборони Південної Кореї повідомив, що Північна Корея, ймовірно, направить своїх військових до України на підтримку Росії. Це сталося на фоні укладення двосторонньої угоди про взаємну оборону, підписаної Кім Чен Ином і Володимиром Путіним у червні.

Російські військові вдарили керованою авіаційною бомбою по густонаселеному району Харкова. Вони влучили в багатоповерхівку.

Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда повідомив, що його країна готується передати нашій державі генератори, великі трансформатори та інше енергетичне обладнання й габіони для його захисту.

Напередодні вторгнення Росії в Україну Джо Байден поскаржився, що експрезидент США Барак Обама не зробив достатньо, щоб зупинити Путіна у 2014 році, коли російський лідер вторгся до Криму. Про це йдеться у книзі журналіста Боба Вудворда “Війна”, що показує залаштунки Білого дому.