У Києві судитимуть чоловіка, який вдарив пуделя: йому загрожує до трьох років ув’язнення

Джерело: поліція Києва

У Києві повідомили про підозру чоловіку, котрий щосили вдарив пуделя ногою по голові. За жорстоке поводження з твариною йому загрожує тривалий термін ув’язнення.

Повідомлення про жорстоке поводження з твариною поліцейські отримали від місцевої жительки.

Жінка розповіла, що знаходилась разом зі своїм домашнім улюбленцем біля поштового відділення, як в цей час з нього вийшов чоловік і пішов в її сторону. Песик заявниці хотів підбігти до перехожого, оскільки дуже дружелюбний та любить, щоб його погладили. На такі дії чоловік відреагував агресивно та щосили вдарив ногою собаку по голові, – повідомили у пресслужбі.

Зауважується, що внаслідок удару тварина отримала тілесні ушкодження у вигляді забоїв та травми м’яких тканин. Поліціянти розшукали порушника – ним виявився 51-річний киянин.

Згодом слідчі повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 299 ККУ – жорстоке поводження з тваринами.

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Президент України Володимир Зеленський публічно підтвердив основні вимоги Києва стосовно припинення війни, зокрема повне виведення російських військ з окупованої території та членство України в НАТО. Цього тижня глава Української держави знову виключив “торг” щодо українського суверенітету чи території. За словами посадовців, близьких до НАТО, Зеленський, можливо, готується прийняти більш гнучкий підхід щодо умов переговорів з Росією та закінчити війну.

Санкції Євросоюзу за повномасштабну війну проти України відчутно вдарили по лісовій промисловості Росії: у 2024 році російські виробники продадуть за кордон близько 20,7 млн кубометрів пиломатеріалів, або на 32% менше, ніж експортувалося в 2021 році. Це випливає із розрахунків консалтингової компанії Strategy Partners.

Рада ЄС розробила нові рамки для обмежувальних заходів у відповідь на дестабілізуючі дії Росії за кордоном.

Другий саміт миру щодо України не відбудеться у листопаді, повідомила радниця глави Офісу президента Дарія Зарівна.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 8 жовтня. Загалом, від початку доби відбулося 142 бойових зіткнення.