У Росії заблокували Discord і оштрафували Pinterest

Джерело: росЗМІ

У вівторок, 8 жовтня Роскомнадзор заблокував американський месенджер Discord через “порушення вимог законодавства”. Водночас оштрафували й соцмережу Pinterest.

“Блокування Discord – сигнал іншим іноземним ІТ-компаніям про те, що терпіння та бажання вести переговори закінчуються”, – заявив член комітету держдуми з інформполітики Антон Нємкін.

На масові збої в роботі Discord російські користувачі скаржилися ще з середини вересня. Вони стосувалися як вебверсії, так і застосунку месенджера. При цьому під час використання VPN Discord був доступний.

Щодо Pinterest, то суд Москви оштрафував соцмережу на 3,5 млн рублів за “невидалення забороненої в РФ інформації”.

8 жовтня Львівський апеляційний суд залишив під вартою 18-річного мешканця м. Дніпра, котрого підозрюють в умисному вбивстві мовознавиці, громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон.

Сім’я покійного американського репера Тупака Шакура найняла адвоката Алекса Спіро для розслідування потенційного зв’язку між вбивством музиканта в 1996 році та Шоном Diddy Комбзом.

Глава британської контррозвідки МІ-5 Кен Маккаллум заявив, що російська розвідка має на меті влаштувати “хаос на британських та європейських вулицях”, і попередив, що Велика Британія нині постає перед найскладнішою і багатошаровою загрозою за всю свою історію.

Компанія Apple, яка протягом багатьох років випускала щорічні оновлення своїх головних продуктів, змінює концепцію. 

Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку електронного обліку вирощування та переміщення конопель для медичних цілей, продуктів їхньої переробки та лікарських засобів на основі канабісу, поінформував представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.