ЦАХАЛ зруйнував тунель Хезболли, прокладений з Лівану до Ізраїлю

Джерело: ЦАХАЛ

Ізраїльські війська зруйнували тунель угруповання “Хезболла”, який приблизно на 10 метрів заходив на територію Ізраїлю з боку Лівану.

Військові заявили, що знешкодили підземний тунель Хезболли, що пролягав від ліванського селища Марвахін у напрямку ізраїльської громади Заріт, проте не мав виходу на поверхню.

Фото: ЦАХАЛ

Тунель, прокладений кілька місяців тому, виявлено в межах операції ЦАХАЛу з ліквідації терористичної інфраструктури “Хезболли” на півдні Лівану. У ньому знайдено зброю, вибухові пристрої та протитанкові ракети.

В Армії оборони Ізраїлю додали, що не мають інформації про наявність інших тунелів, які б перетинали “блакитну лінію”, котра розмежовує дві країни.

За даними синоптиків у четвер, 10 жовтня, майже по всій країні збережеться суха та тепла погода.

9 жовтня міністр оборони Рустем Умєров зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном. Вони спільно заслухали доповідь керівництва навчального центру, де проходить підготовку наш підрозділ, який у Франції називають бригадою Анни Київської.

Заступник лідера терористичного угруповання “Хезболли” Наім Касем заявив про готовність укласти перемир’я з Ізраїлем. Це сталося на тлі ліквідації ізраїльською армією трьох лідерів організації протягом двох тижнів.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі 5 жовтня повідомила, що обрала кандидатуру прем’єр-міністра і представить його опозиції.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 9 жовтня. З початку доби на цей час зафіксовано 119 бойових зіткнень.