ЗСУ уразили військовий арсенал ворога

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Сьогодні вночі, 9 жовтня, Сил безпілотних систем ЗСУ разом з іншими складовими Сил оборони завдали вогневого ураження по 67-му арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ в Брянській області.

На території цього складу зберігалися боєприпаси до ракетно-артилерійського озброєння, зокрема й ті, що отримали з КНДР, а також керовані авіабомби.

Значна кількість озброєння зберігалась просто неба.

На території об’єкта пролунали вибухи, а місцева влада перекрила в районі арсеналу дороги.

Результати ураження уточнюються.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 9 жовтня. З початку доби на цей час зафіксовано 119 бойових зіткнень.

Пізно ввечері 9 жовтня російські війська вдарили по Одещині балістичними ракетами. Внаслідок чергового обстрілу портової інфраструктури у регіоні шестеро загиблих та восьмеро поранених.

9 жовтня ударна група угруповання сил та засобів Військово-Морських Сил Збройних Сил України у взаємодії з підрозділами Служби безпеки України атакували базу зберігання БпЛА типу “Шахед” на території РФ.

9 жовтня міністр оборони Рустем Умєров розповів про новий етап співпраці між Україною та Францією у сфері оборони.

11 жовтня президент України Володимир Зеленський планує здійснити візит до Німеччини. У Берліні глава Української держави зустрінеться з канцлером Олафом Шольцем і представить йому “план перемоги”.