Вслід за Росією: у Туреччині заблокували месенджер Discord

Джерело: Daily Sabah

У середу Туреччина заблокувала доступ до Discord – за рішенням суду через занепокоєння щодо безпеки платформи та підозри у злочинах за участю неповнолітніх. Напередодні соцмережу заблокували у РФ.

Міністр юстиції Йилмаз Тунч повідомив, що суд в Анкарі закрив доступ до Discord через підозри у злочинах, пов’язаних із “сексуальним насильством над дітьми”.

“Ми сповнені рішучості захистити нашу молодь і дітей від шкідливих публікацій у соціальних мережах та інтернеті, які є злочинами. Ми ніколи не дозволимо спробам похитнути основи нашого суспільного устрою”, – зазначив Тунч.

Заборону доступу до Discord ухвалили після обурення громадськості через вбивство двох жінок, скоєне 19-річним хлопцем. У соцмережах з’явилися повідомлення, де деякі користувачі Discord вихваляли вбивство, що викликало додаткове обурення.

Також повідомляли про грумінг, шантаж і кібербулінг дітей у певних групах Discord.

Раніше цього року турецька влада заблокувала доступ до ігрової платформи Roblox, якою, в основному, користуються діти.

17 жовтня у Брюсселі президент Володимир Зеленський спільно з прем’єр-міністром Грецької Республіки Кіріакосом Міцотакісом підписали Угоду про співпрацю у сфері безпеки. Зокрема Греція зобов’язалася надавати додаткові ресурси для прискорення підготовки українських пілотів і технічного персоналу для літаків F-16.

17 жовтня Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти китайських компаній, які причетні до виробництва далекобійних безпілотників “Гарпія” для російської армії.

Письменник і журналіст Станіслав Асєєв, який у 2024 році пішов добровольцем на фронт, звільняється зі Збройних сил України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 18 жовтня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Разом з тим, у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.

Народній депутатці від “Слуги народу” Ірині Кормишкіній (дівоче прізвище Аллахвердієва) оголосили підозру в незаконному збагаченні на понад 20 мільйонів гривень.