Стало відомо, хто стане автором і хто читатиме цьогорічний радіодиктант єдності

Джерело: “Суспільне Культура

“Суспільне Мовлення” оголосило, хто стане цьогорічним автором та хто читатиме всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Авторкою тексту буде письменниця Оксана Забужко, а читатиме твір поет, а нині – військовий Павло Вишебаба. 

Оксана Забужко – українська письменниця та есеїстка, лауреатка багатьох премій, зокрема Національної премії України ім. Тараса Шевченка (2019), Літературної премії Центральної та Східної Європи “Анґелус” (2013), “Книги року BBC” (2020). Її книги та статті перекладено понад 20 мовами.

Павло Вишебаба – військовий, поет, музикант та громадський діяч. З початку повномасштабного вторгнення став на захист України на фронті. Автор книги віршів “Тільки не пиши мені про війну”, виданої у 2022 році.

Нагадаємо, що написання радіодиктанту відбудеться 25 жовтня об 11:00.

Угорщина та російський “Газпром” домовились про можливе збільшення постачання газу до країни. Міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив про це на газовому форумі в Санкт-Петербурзі.

Суд у Києві оголосив вирок 39-річному чоловіку, котрий кинув об землю сусідську собаку у Дніпровському районі. Його визнали винним у жорстокому поводженні з собакою та призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном у три роки. 

Активісти руху Demand наклеїли фотографію матері з дитиною, зроблене в секторі Гази, на картину Пабло Пікассо в Національній галереї в Лондоні.

Навіть після виявлення порушень діти продовжують скаржитись на умови у навчально-реабілітаційному закладі. Зокрема, їм не вистачає їжі. Один з вихованців розповів, що підпрацьовує у сфері ритуальних послуг.

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен уповноважив Оборонні сили країни підписати рамкову угоду про закупівлю пристроїв для захисту від збоїв у роботі GPS.