Камала Гарріс: Дональд Трамп вважає Володимира Путіна своїм другом

Джерело: Камала Гарріс/Х

Віцепрезидентка США і кандидатка у президенти від Демократичної партії Камала Гарріс прокоментувала події, описані журналістом Бобом Вудвордом. В його книзі згадано, що Трамп у розпал пандемії відправив особисто Володимиру Путіну тести на Covid-19.

Гарріс з’явилась в американському ток-шоу The Late Show із ведучим Стівеном Кольбером. Там вона сказала:

“Якщо все, що я чула про книгу Боба Вудворда, правда, Дональд Трамп таємно надіслав Путіну набори для тестування на Covid для його особистого використання. Я запитую всіх присутніх тут і всіх, хто дивиться, чи пам’ятаєте ви, якими були ті дні? Ви пам’ятаєте, скільки людей не мали тестів і намагалися отримати їх? Самі посудіть. Він думає, що Володимир Путін – його друг. А як щодо американського народу? Вони повинні бути твоїми найпершими друзями”.

  • Напередодні вторгнення Росії в Україну Джо Байден поскаржився, що експрезидент США Барак Обама не зробив достатньо, щоб зупинити Путіна у 2014 році, коли російський лідер вторгся до Криму. Про це йдеться у книзі журналіста Боба Вудворда “Війна”, що показує залаштунки Білого дому.
  • Кремль заперечив повідомлення американського журналіста Боба Вудворда про те, що Дональд Трамп сім разів спілкувався з Путіним телефоном після того, як закінчив свій президентський термін.

Начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик повідомив, що росіяни регулярно обстрілюють місто, застосовуючи важку артилерію та тактичну авіацію. Ситуація в Торецьку залишається напруженою, оскільки ці обстріли націлені не лише на критичну інфраструктуру, а й на житлові райони.

Російська нафтова компанія “Лукойл” придбала щонайменше 25 старих танкерів, використовуючи британського громадянина для реалізації угод. Розслідування щодо російського “тіньового флоту” свідчить, що такий крок дозволяє компанії обходити обмеження на ціну нафти, встановлені країнами Великої сімки (G7).

США зафіксували підвищену військову активність Росії навколо підводних кабелів ЄС, зауваживши, що тепер РФ зможе планувати диверсії, спрямовані на виведення з ладу критично важливої світової комунікаційної інфраструктури.

Репер Шон Комбз, відомий під сценічними іменами Puff Daddy, P. Diddy та Diddy,  вперше постане перед суддею за звинуваченнями в торгівлі людьми.

Американський актор італійського походження Аль Пачіно, відомий ролями у фільмах “Хрещений батько”, “Запах жінки”, “Дім Ґуччі”, днями випустить автобіографічну книгу. У ній, зокрема, актор згадує про своїх дітей.