Сили оборони уразили на Росії базу зберігання «шахедів»

Джерело: Генштаб ЗСУ

9 жовтня ударна група угруповання сил та засобів Військово-Морських Сил Збройних Сил України у взаємодії з підрозділами Служби безпеки України атакували базу зберігання БпЛА типу “Шахед” на території РФ.

Зауважується, що база розташовувалася поблизу населеного пункту Октябрьский в Краснодарському краї РФ.

Згідно з наявною інформацією там зберігалося близько 400 ударних дронів. Так, за результатами об’єктивного контролю зафіксовано точне влучання в ціль. На території об’єкта спостерігалася вторинна детонація.

У Генштабі наголосили, що знищення бази зберігання БпЛА “Шахед” суттєво знизить можливість російських окупантів тероризувати мирних мешканців українських міст та сіл.

Бойова робота по військових цілях загарбників триває. Далі буде… – додали у повідомленні.

Зауважимо, нещодавно Сили оборони України вразили морський нафтовий термінал у тимчасово окупованій Феодосії, АР Крим. Зазначається, що Феодосійський термінал найбільший у Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів, які використовували, зокрема, і для забезпечення потреб окупаційної армії РФ. За даними Генштабу, завдання виконали підрозділи ракетних військ Збройних сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України.

9 жовтня міністр оборони Рустем Умєров зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном. Вони спільно заслухали доповідь керівництва навчального центру, де проходить підготовку наш підрозділ, який у Франції називають бригадою Анни Київської.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 9 жовтня. З початку доби на цей час зафіксовано 119 бойових зіткнень.

Пізно ввечері 9 жовтня російські війська вдарили по Одещині балістичними ракетами. Внаслідок чергового обстрілу портової інфраструктури у регіоні шестеро загиблих та восьмеро поранених.

9 жовтня ударна група угруповання сил та засобів Військово-Морських Сил Збройних Сил України у взаємодії з підрозділами Служби безпеки України атакували базу зберігання БпЛА типу “Шахед” на території РФ.

9 жовтня міністр оборони Рустем Умєров розповів про новий етап співпраці між Україною та Францією у сфері оборони.