Президентка Грузії обрала прем’єра для формування технічного уряду

Джерело: ЕхоКавказа

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі 5 жовтня повідомила, що обрала кандидатуру прем’єр-міністра і представить його опозиції.

Мова про “технічний” Кабмін, який може бути сформований опозиційними партіями після парламентських виборів 26 жовтня.

За словами президентки, обраний нею кандидат не має політичного минулого.

Неофіційно поширилася інформація, що Зурабішвілі розглядала кандидатури кількох всесвітньо відомих грузинських вчених.

Зокрема грузинська служба Радіо Свобода зв’язалася з одним з них, професором Лундського університету, біологом Заалом Кокая, котрий працює у Швеції понад 30 років. Однак, він відмовився коментувати можливий розгляд своєї кандидатури.

Раніше Зурабішвілі заявила, що політика уряду є небезпечною, а провладна партія “Грузинська мрія” є “довіреною особою Росії”.

Стратегія, яку Росія використовує в Грузії, – це присутність довірених осіб. “Грузинська мрія” насправді є довіреною особою Росії в Грузії, – зазначила президентка.

Крім того, вона згадала, як нещодавно “Грузинська мрія” використала для своїх передвиборчих банерів фотографії українських міст, які зазнали руйнувань внаслідок російських обстрілів.

Це викликало велике невдоволення, оскільки суперечить грузинським традиціям, миролюбному характеру. Трагедію фактично використали. Реакція громадськості показує, що цю битву не програно, – сказала Зурабішвілі.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі 5 жовтня повідомила, що обрала кандидатуру прем’єр-міністра і представить його опозиції.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 9 жовтня. З початку доби на цей час зафіксовано 119 бойових зіткнень.

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас повідомив, що країна встановила “зуби дракона” на мосту через річку Неман, що веде до Калінінградської області РФ.

Пізно ввечері 9 жовтня російські війська вдарили по Одещині балістичними ракетами. Внаслідок чергового обстрілу портової інфраструктури у регіоні шестеро загиблих та восьмеро поранених.

9 жовтня у Москві президент Білорусі Олександр Лукашенко отримав новий великий кредит від Росії та найвищий державний орден цієї держави.