Макрон спільно з Умєровим відвідали бригаду Анни Київської у Франції

Джерело: Міноборони

9 жовтня міністр оборони Рустем Умєров зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном. Вони спільно заслухали доповідь керівництва навчального центру, де проходить підготовку наш підрозділ, який у Франції називають бригадою Анни Київської.

Франція надасть цій бригаді значну підтримку: передасть БТР, самохідні артилерійські установки, вантажівки, системи ситуаційної обізнаності та інше необхідне обладнання. Завдяки цій допомозі підрозділ буде повністю оснащений для виконання бойових завдань.

Сторони також обговорили подальші кроки у співпраці. Умєров поінформував Макрона про готовність України ділитися досвідом у використанні БпЛА і допомогти створити у Франції тренувальний центр для підготовки операторів дронів.

Щиро дякую народу Франції та Еммануелю Макрону за лідерство і підтримку, яка суттєво посилює спроможності наших Сил оборони. Також мали можливість поспілкуватися з французькими та українськими військовими — настрій бойовий, – додав міністр.

Раніше Макрон опублікував кадри з тренувань української бригади Анни Київської.

Я взяв на себе це зобов’язання: зараз наші військові навчають 2300 українських армійців у Гранд-Есті, з обладнанням, яке вони використовуватимуть під час місій, – наголосив Макрон, виклавши кадри із тренувань.

  • Новий очільник французького уряду Мішель Барньє пообіцяв продовжувати підтримку України.
  • Франція підготує та оснастить українську бригаду.
  • Франція доставить винищувачі Mirage 2000 в Україну у першому кварталі 2025 року, про що повідомив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню.

9 жовтня міністр оборони Рустем Умєров зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном. Вони спільно заслухали доповідь керівництва навчального центру, де проходить підготовку наш підрозділ, який у Франції називають бригадою Анни Київської.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 9 жовтня. З початку доби на цей час зафіксовано 119 бойових зіткнень.

Пізно ввечері 9 жовтня російські війська вдарили по Одещині балістичними ракетами. Внаслідок чергового обстрілу портової інфраструктури у регіоні шестеро загиблих та восьмеро поранених.

9 жовтня ударна група угруповання сил та засобів Військово-Морських Сил Збройних Сил України у взаємодії з підрозділами Служби безпеки України атакували базу зберігання БпЛА типу “Шахед” на території РФ.

9 жовтня міністр оборони Рустем Умєров розповів про новий етап співпраці між Україною та Францією у сфері оборони.