Сценарист серіалу «Гаррі Поттер» розповів, що не читав всі книги Роулінг про чарівника

Джерело: That Park Place

Енді Грінвальд – один зі сценаристів серіалу HBO за мотивами книг про “Гаррі Поттера – зізнався, що не дочитав всі книги Джоан Роулінг про юного чарівника.

Грінвальд зауважив, що повна адаптація книг у серіалі, звісно, можлива, оскільки попри роки, “Гаррі Поттер” не втрачає свою популярність.

“Тому ідея неймовірно детальної екранізації тексту, я думаю, має всі шанси на успіх”, – сказав він під час подкасту The Watch ще у лютому.

Водночас сценарист зізнався, що не дочитав усі книги про Гаррі Поттера.

“Я читав їх своїй старшій доньці, поки вона не змогла читати їх сама. А потім вона змахнула з мене пил”, – сказав він.

Грінвальд додав, що “у цьому світі є інші творчі можливості”, маючи на увазі бажання додати різноманітності серіалу. Однак він одразу ж зауважив, що авторка книг тримає все під контролем і навряд чи “дозволить комусь грати з її іграшками”.

“І це її право і, очевидно, їй дуже вигідно. Ось що ми отримуємо”, – наголосив він.

Очікується, що серіал за мотивами культової книги вийде на HBO у 2026 році.

  • Телеканал HBO Max, який займається розробкою оригінального телевізійного серіалу про Гаррі Поттера, що стане точною адаптацією книг Джоан Роулінг, офіційно оголосив відкритий кастинг для дітей з Великої Британії та Ірландії на головні ролі.
  • Британська компанія Sky Group подала до суду на Warner Bros. через відмову від співпраці щодо спільного виробництва серіалу про Гаррі Поттера.

Прикордонна поліція Хорватії, ймовірно, спалює паспорти, телефони та одяг мігрантів, які прагнуть потрапити на територію Європейського Союзу.

Укрпошта вже відправила 20 000 повісток військовозобов’язаним. Генеральний директор компанії Ігор Смілянський зазначив, що повістки продовжують доставляти і на сьогодні.

Наразі працюють всі дев’ять блоків атомних електростанцій, що підконтрольні Україні. Це сталося після того, як Енергоатом вивів з планово-попереджувального ремонту ще один енергоблок АЕС на 11 днів раніше запланованого терміну.

Британська фірма споживчих товарів Unilever заявила в четвер, 10 жовтня, що завершила продаж свого російського бізнесу Arnest Group, місцевому виробнику парфумерії, косметики та товарів для дому.

Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт щодо підвищення податків, залишивши розмір військового збору  на рівні 1,5%. Текст передбачає значні зміни в оподаткуванні на період воєнного стану, однак не включає раніше запропонованого підвищення військового збору до 5%.