Ізраїль пообіцяв «смертоносну і несподівану» відповідь на нещодавню атаку Ірану – ЗМІ

Джерело: Sky News

Міністр оборони Йоав Галант заявив, що удар Ізраїлю по Ірану у відповідь на його атаку минулого тижня буде “смертоносним, точним і несподіваним”.

“Наша атака буде смертельною, точною і, перш за все, несподіваною. Вони не зрозуміють, що сталося, і як це сталося, вони побачать результати”, – зазначив він.

Глава оборонного відомства Ізраїлю також назвав атаку Ірану напочатку жовтня провальною.

Довідка. 1 жовтня Іран запустив залп ракет по Ізраїлю у відповідь на вбивство кількох лідерів пов’язаних з Іраном збройних угруповань. За даними Корпусу вартових ісламської революції, уперше було застосовано гіперзвукові ракети “Фаттах”.

Корональний викид маси (CME) Сонця загрожує кометі C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS), яка готується до свого найбільшого зближення із Землею. Натомість вчені все ж сподіваються поспостерігати за захоплюючим астрономічним явищем.

У Росії, створені в межах онлайн-проекту “Большой российской энциклопедии”, матеріали передадуть команді іншої інтернет-енциклопедії – “Рувики”. Співробітники БРЭ повідомляли, що зарплата їм не нараховувалась із грудня минулого року.

Країни Балтії та Молдова можуть бути “втягнуті” у війну з Росією, заявив директор ФСБ РФ Олександр Бортніков. За його словами, до участі у війну з Москвою їх нібито підштовхують США та їхні союзники, а також “дії українських військових”.

Під час шторму у Флориді, фотограф Девід Барсенас спільно з репортером Крістофером Саласом врятували кішку. Згодом користувачі соцмереж прозвали тварину HurricaneCat (Hurricane – ураган).

10 жовтня Печерський суд Києва арештував депутатку Хмельницької міськради, котру ДБР затримало за підозрою у незаконному збагаченні на 1,5 млн доларів.