Санду не прийшла на дебати з двома проросійськими кандидатами в президенти Молдови

Джерело: NewsMaker

Президентка Молдови Мая Санду, яка балотується на новий термін, не прийшла на дебати з кандидатами на президентську посаду Александром Стояногло і Ренато Усатим.

Дебати за участю трьох кандидатів мали проходити 8 жовтня в ефірі суспільного телебачення Teleradio Moldova.

Стояногло після вступного слова залишив студію.

“Мені нема чого обговорювати з паном кандидатом Усатим. У мене немає питань ні до пана Усатого, ні до інших кандидатів. Я хотів провести конструктивний діалог із представниками нинішньої влади”, – сказав він, додавши, що це не означає, що він не братиме участі в інших дебатах.

Своєю чергою, Усатий сказав, що теж не має запитань до Стояногло, але він залишиться на дебатах, щоб “використовувати цю платформу для обговорення з громадянами”.

Як розповіли у виданні, Санду раніше не дала конкретної відповіді, чи братиме участь у дебатах.

“Я не кажу, що не братиму участі, подивимося, як розвиватимуться події. Ми побачимо, з ким відбуватимуться дебати. Громадяни побачать, що за люди балотуються, що вони робили в минулому, хто їх підтримує, хто їх фінансує, чиї інтереси вони просувають”, – наголосила вона.

За словами Санду, вона не має бажання брати участь разом з “недійсними” кандидатами, маючи на увазі політиків, яких підтримують бізнес-інтереси або кримінальні угруповання.

Останнє опитування громадської думки показало, що Санду впевнено лідирує з 36% підтримки проти 10% у Стояногло і 7,5% в Усатого.

Британський актор, володар трьох премій “Оскар” в категорії “Найкраща чоловіча роль” у фільмах “Моя ліва нога”, “Нафта” та “Лінкольн” Денієл Дей-Льюїс оголосив про повернення в кіно після семирічної паузи.

НЕК “Укренерго” нині вже накопичило трикратний, порівняно з нормативним, запас ремонтного обладнання, у межах підготовки до опалювального сезону, запевнив т.в.о. голови правління компанії Олексій Брехт.

Космічний телескоп James Webb від NASA/ESA/CSA сфотографував зоряне скупчення Westerlund 1, розташоване в сузір’ї Жертовника у галактиці Чумацький Шлях.

У зв’язку із запланованим на 11 жовтня візитом глави РФ Володимира Путіна до Туркменістану для участі у міжнародному форумі, присвяченому 300-річчю видатного туркменського поета Магтимгули Фрагі, МЗС України висловило сподівання, що керівництво Туркменістану усвідомлює, що Путін є воєнним злочинцем, на якого виданий ордер на арешт Міжнародного кримінального суду за незаконне примусове переміщення українських дітей до Російської Федерації. 

У віці 96 років померла вдова сенатора та генпрокурора США Роберта Ф. Кеннеді, молодшого брата 35-го президента США Джона Ф. Кеннеді, правозахисниця Етель Кеннеді.