У віці 86 років помер індійський магнат Ратан Тата

Джерело: Sky News

У віці 86 років помер Ратан Тата, який є ексголовою індійського конгломерату Tata Group, Tata Steel та Jaguar Land Rover. Його смерть підтвердив голова Tata Sons Натараджан Чандрасекаран, назвавши Тату своїм “другом, наставником і порадником”.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді висловив співчуття, підкресливши, що Тата був “прозорливим бізнес-лідером” та “надзвичайною людиною”, відзначивши його стабільне керівництво Tata Group та внесок у суспільство.

Тата очолив конгломерат у 1991 році, керуючи ним понад два десятиліття. Він отримав нагороди Падма Бхушан у 2000 році та Падма Вібхушан у 2008 році за видатні заслуги в торгівлі та промисловості.

Під його керівництвом Tata Group здійснила важливі придбання, зокрема чайну компанію Tetley у 2000 році та Jaguar і Land Rover у 2008 році.

Генеральний директор Google Сундар Пічаї відзначив спадщину Тати в бізнесі та філантропії, а британський бізнес-секретар Джонатан Рейнольдс назвав його “титаном ділового світу”.

Після відходу з конгломерату Тата став інвестором індійських стартапів.

Вийшов перший тизер фільму “Wicked: Чародійка”, який є кіноадаптацією бродвейського мюзиклу, з співачкою Аріаною Ґранде в головній ролі.

Росія змушує африканських жінок, яких обманом привезла до країни, виготовляти безпілотники для війни проти України.

Мелінда Френч Гейтс, колишня дружина Білла Гейтса, оголосила про створення нового фонду з бюджетом 250 мільйонів доларів для покращення психічного та фізичного здоров’я жінок.

В понеділок НАТО розпочне свої щорічні ядерні навчання, про що заявив в четвер, 10 жовтня, генеральний секретар альянсу Марк Рютте на тлі загостреної ядерної риторики президента Росії Володимира Путіна.

Цього тижня вручення Нобелівських премій з хімії та фізики викликало дискусії щодо домінування компанії “Google” у сфері штучного інтелекту та визнання досягнень у галузі інформатики. Google є лідером у дослідженнях ШІ, але стикається з конкуренцією від Microsoft і OpenAI, а також з посиленим контролем регуляторів США.