Радник президента Литвин забороняє спілкування з журналістами УП – ІМІ

Джерело: Інститут Масової Інформації (ІМІ)

За даними ЗМІ, радник президента України з питань комунікацій Дмитро Литвин забороняє спікерам спілкуватись з журналістами “Української правди”, а також брати участі в інтерв’ю та заходах.

“Як відомо УП, саме Литвин є тією людиною, яка опускає по владній вертикалі заборону для чиновників та силовиків спілкуватись із Українською правдою, ділитися з нею інформацією чи й просто ходити на інтерв’ю та івенти”, – заявили у виданні.

В УП додали, що він викреслює представників медіа зі списку запрошених на зустрічі з Зеленським.

“Саме він телефонує з криками до людей, які ігнорують ці заборони”, – пише видання.

Довідково: Дмитро Литвин – в минулому журналіст і політичний експерт, призначений радником з питань комунікацій 8 вересня 2024 року указом Президента №622/2024.

Судячи з його сторінки у Facebook, Дмитро Литвин часто негативно висловлюється щодо Петра Порошенка, його однодумців, а також колег, які колись критикувати президента Зеленського, зокрема журналіста Юрія Бутусова.

Дмитро Литвин також має профіль на російському Сноб.ру. Там він розповідає, що відвідував “курси в Національній академії оборони, які дозволили йому не потрапити в армію, отримавши офіцерське звання”. А також, що під час складання військової присяги, Дмитро Литвин “пропустив частину про захист конституційного ладу”.

За його словами, він працював редактором програми “Велика політика з Євгенієм Кисельовим”, аналітиком недільної програми “Подробиці” на телеканалі Інтер, звідки звільнився через зміну керівництва на початку Революції гідності.

Детальніше про Литвина читайте в матеріалі “Букв”.

  • Радник президента України з комунікацій Дмитро Литвин спростував інформацію, опубліковану німецьким таблоїдом Bild, що Володимир Зеленський нібито планує припинення вогню на окремих ділянках фронту в межах “плану перемоги України”. У неділю, 15 вересня, Литвин заявив, що публікація таблоїда, яку поширили низка ЗМІ, є фейковою.

США зафіксували підвищену військову активність Росії навколо підводних кабелів ЄС, зауваживши, що тепер РФ зможе планувати диверсії, спрямовані на виведення з ладу критично важливої світової комунікаційної інфраструктури.

Репер Шон Комбз, відомий під сценічними іменами Puff Daddy, P. Diddy та Diddy,  вперше постане перед суддею за звинуваченнями в торгівлі людьми.

Американський актор італійського походження Аль Пачіно, відомий ролями у фільмах “Хрещений батько”, “Запах жінки”, “Дім Ґуччі”, днями випустить автобіографічну книгу. У ній, зокрема, актор згадує про своїх дітей.

Вчора, 9 жовтня, у Всесвітній день пошти “Укрпошта” та “Нова пошта” обмінялись привітаннями, створивши один для одного марки.

У російському полоні померла українська журналістка, лауреатка премії “Мужність у журналістиці” 2022 року Вікторія Рощина.