Військові інженери КНДР вже воюють поряд із російськими військами в Україні – Guardian

Джерело: The Guardian

Високопосадовці в Україні та Південній Кореї заявили, що військових інженерів Північної Кореї вже направили до російських військ для допомоги окупантам.

Як повідомило Guardian джерело в Україні, за російськими лініями перебувають десятки військових КНДР у командах, які “підтримують пускові установки для ракет KN-23”.

Відомо, що на окупованих територіях України вже вбито деяких північнокорейців. Невідомо, чи були вони військовими інженерами чи іншими фахівцями.

Цього тижня міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хен заявив депутатам у Сеулі, що “дуже ймовірно”, що північнокорейські офіцери були направлені для боротьби разом з росіянами, і кілька осіб загинуло під час нападу, проте він не надав додаткових подробиць.

  • Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин  привітав  президента Росії Володимира Путіна з днем ​​народження, назвавши його “найближчим товаришем”.
  • За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.
  • Північна Корея продовжує постачати сучасні балістичні ракети малої дальності до Росії – попри санкції.

Суд у Якутії засудив місцевого жителя Віктора Саввінова до 20 років колонії суворого режиму за два нові вбивства. Раніше чоловіка відбував покарання за вбивство, але його помилували за згоду приєднатись до російської армії.

Головне управління розвитку матеріального забезпечення Міноборони затвердило зразок-еталон полегшеного бронежилета, котрий призначений для захисту окремих життєвоважливих органів тіла під час виконання бойових дій військовослужбовцями ЗСУ та Державної спеціальної служби транспорту.

Начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик повідомив, що росіяни регулярно обстрілюють місто, застосовуючи важку артилерію та тактичну авіацію. Ситуація в Торецьку залишається напруженою, оскільки ці обстріли націлені не лише на критичну інфраструктуру, а й на житлові райони.

Російська нафтова компанія “Лукойл” придбала щонайменше 25 старих танкерів, використовуючи британського громадянина для реалізації угод. Розслідування щодо російського “тіньового флоту” свідчить, що такий крок дозволяє компанії обходити обмеження на ціну нафти, встановлені країнами Великої сімки (G7).

У російському полоні померла українська журналістка, лауреатка премії “Мужність у журналістиці” 2022 року Вікторія Рощина.