Сили оборони атакували аеродром «Ханска» в Адигеї в РФ

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Сили оборони України уразили в Республіці Адигея в РФ аеродром “Ханска”, зокрема  склад боєприпасів, розташований на території військового об’єкта.

Також відомо, що на аеродромі базувалися літаки Су-34 та Су-27. 

До ураження залучили сили та засоби СБУ, ГУР та ССО ЗСУ.

Інформація щодо детальніших наслідків ураження уточнюється.

Суд у Якутії засудив місцевого жителя Віктора Саввінова до 20 років колонії суворого режиму за два нові вбивства. Раніше чоловіка відбував покарання за вбивство, але його помилували за згоду приєднатись до російської армії.

Головне управління розвитку матеріального забезпечення Міноборони затвердило зразок-еталон полегшеного бронежилета, котрий призначений для захисту окремих життєвоважливих органів тіла під час виконання бойових дій військовослужбовцями ЗСУ та Державної спеціальної служби транспорту.

Начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик повідомив, що росіяни регулярно обстрілюють місто, застосовуючи важку артилерію та тактичну авіацію. Ситуація в Торецьку залишається напруженою, оскільки ці обстріли націлені не лише на критичну інфраструктуру, а й на житлові райони.

Російська нафтова компанія “Лукойл” придбала щонайменше 25 старих танкерів, використовуючи британського громадянина для реалізації угод. Розслідування щодо російського “тіньового флоту” свідчить, що такий крок дозволяє компанії обходити обмеження на ціну нафти, встановлені країнами Великої сімки (G7).

У російському полоні померла українська журналістка, лауреатка премії “Мужність у журналістиці” 2022 року Вікторія Рощина.