Один із найтитулованіших тенісистів світу Рафаель Надаль вирішив завершити кар’єру

Джерело: Рафаель Надаль/Х

У четвер, 10 жовтня, один з найбільш відомих та титулованих тенісистів світу, іспанець Рафаель Надаль оголосив про завершення кар’єри.

“Велика подяка усім!”, – написав різними мовами спортсмен під відео з кадрами своїх турнірів.

“Реалії у тому, що останні роки для мене були досить непростими, особливо останні два. Не думаю, що можу більше грати без якихось обмежень. Звичайно, це досить складне рішення, яке потребувало певного часу. Але у житті все має свій початок та кінець. І я гадаю, що настав слушний час, щоб закінчити кар’єру, яка була набагато тривалішою та успішнішою, ніж я міг собі уявити”, – сказав Рафаель у відео.

Останнім турніром у професійній кар’єрі Рафаеля Надаля стане фінал Кубка Девіса, що відбудеться з 19 по 24 листопада.

Надаль – один із найтитулованіших тенісистів і перша ракетка світу. За свою понад 20-річну кар’єру він виграв 14 титулів на Ролан-Гаррос, 2 – на Вімблдоні, 2 – на Відкритому чемпіонаті Австралії та 4 – на Відкритому чемпіонаті США. Має також дві золоті олімпійські медалі: одну – з Олімпіади 2008 року в Пекіні, а другу – з Ріо-2016 у парній грі з Марком Лопесом.

Надаля п’ять разів визнавали першою ракеткою світу (2008, 2010, 2013, 2017, 2019), він здобув нагороду “Найкращий спортсмен світу” у 2010 році.

  • 17 липня колишній півзахисник національної збірної України Євген Коноплянка оголосив про завершення своєї футбольної кар’єри.

Угорщина та російський “Газпром” домовились про можливе збільшення постачання газу до країни. Міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив про це на газовому форумі в Санкт-Петербурзі.

Суд у Києві оголосив вирок 39-річному чоловіку, котрий кинув об землю сусідську собаку у Дніпровському районі. Його визнали винним у жорстокому поводженні з собакою та призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном у три роки. 

Активісти руху Demand наклеїли фотографію матері з дитиною, зроблене в секторі Гази, на картину Пабло Пікассо в Національній галереї в Лондоні.

Навіть після виявлення порушень діти продовжують скаржитись на умови у навчально-реабілітаційному закладі. Зокрема, їм не вистачає їжі. Один з вихованців розповів, що підпрацьовує у сфері ритуальних послуг.

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен уповноважив Оборонні сили країни підписати рамкову угоду про закупівлю пристроїв для захисту від збоїв у роботі GPS.