Ексдружина Білла Гейтса пожертвує $250 млн на сферу жіночого здоров’я

Джерело: CNN

Мелінда Френч Гейтс, колишня дружина Білла Гейтса, оголосила про створення нового фонду з бюджетом 250 мільйонів доларів для покращення психічного та фізичного здоров’я жінок.

Мільярдерка-філантропка заснувала фонд “Дії заради здоров’я жінок”. На його сайті зазначається, що “жіноче здоров’я недостатньо фінансується та ігнорується”, а нерівність у сфері охорони здоров’я “впливає на повсякденне життя жінок і може зашкодити їхньому майбутньому”.

“Очевидно, що нам потрібно краще працювати над усуненням бар’єрів на шляху до здоров’я жінок. Хороша новина полягає в тому, що в усьому світі є багато організацій, які займаються саме цим. Ми хочемо забезпечити їм увагу та фінансування, на яке вони заслуговують”, – йдеться на вебсторінці.

Загалом же благодійниця має план з просування прав жінок і збирається витратити на це 1 мільярд доларів.

Френч Гейтс раніше заявляла, що після рішення Верховного суду США 2022 року, яке дозволило окремим штатам забороняти аборти, вона відчула необхідність фінансової підтримки репродуктивних свобод американців – питання, яке вона підтримувала на міжнародному рівні.

“Занадто довго брак грошей змушував організації, що борються за права жінок, займати оборонну позицію, в той час, як вороги прогресу переходили в наступ. Я хочу допомогти зрівняти рахунок”, – сказала Френч Гейтс.

Френч Гейтс раніше підтримала Камалу Гарріс на пост президента США, оскільки Гарріс активно захищає репродуктивні права жінок.

Довідка: Мелінда Френч Гейтс – одна з найвідоміших благодійниць у світі. У червні вона пішла у відставку з Фонду Білла і Мелінди Гейтс, який допомагала створювати понад два десятиліття.

У рамках угоди про розлучення з Біллом Гейтсом вона отримала 12,5 мільярда доларів від Фонду і планує зосередити свої зусилля на допомозі жінкам і дівчатам.

  • Жовтень – це місяць обізнаності про рак молочних залоз. За даними Американського онкологічного товариства, у кожної восьмої жінки протягом життя діагностують інвазивний рак молочної залози. Однак, при ранньому виявленні, п’ятирічне виживання становить 99%, що підкреслює важливість скринінгу. Більше про діагностування раку грудей розповіла докторка Леана Вен, лікарка швидкої допомоги та ад’юнкт-професорка Університету Джорджа Вашингтона.
  • Акторці Дженні Фішер, відомою за роллю у серіалі “Офіс”, у грудні минулого року діагностували рак молочної залози, але зараз вона завершила лікування і вільна від хвороби. Фішер пережила операцію, хімієтерапію та опромінення.
  • Меланія Трамп підтримує право жінок на аборт, що різко розходиться з позицією її чоловіка, кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.
  • Дослідники розповіли про першу у світі вакцину, яка може повністю вилікувати від раку яєчників.

Активісти руху Demand наклеїли фотографію матері з дитиною, зроблене в секторі Гази, на картину Пабло Пікассо в Національній галереї в Лондоні.

Навіть після виявлення порушень діти продовжують скаржитись на умови у навчально-реабілітаційному закладі. Зокрема, їм не вистачає їжі. Один з вихованців розповів, що підпрацьовує у сфері ритуальних послуг.

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен уповноважив Оборонні сили країни підписати рамкову угоду про закупівлю пристроїв для захисту від збоїв у роботі GPS.

Суд у Якутії засудив місцевого жителя Віктора Саввінова до 20 років колонії суворого режиму за два нові вбивства. Раніше чоловіка відбував покарання за вбивство, але його помилували за згоду приєднатись до російської армії.

10 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову щодо виключення народних депутатів Андрія Одарченка та Артема Дмитрука зі складу парламентських комітетів.