Вдаривши по Одесі, окупанти знищили гуманітарний вантаж для Палестини

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Пізно ввечері 9 жовтня Росія вдарила балістичною ракетою по Одеському району, внаслідок чого загинуло вісім осіб, а 11 зазнали поранень. Як виявилось, окупанти також знищили гуманітарний вантаж для Палестини.

Джерело: Мінагрополітики

Під обстріл потрапив контейнеровоз, на борту якого було 45 контейнерів з фасованою соняшниковою олією. Ця партія була гуманітарним вантажем на замовлення ООН для постачання до Палестини.

“Україна, попри війну, постачає продукцію для 400 млн людей у світі. Тому ми потребуємо посилення захисту неба над нашою країною.  Потребуємо подальшої підтримки міжнародної спільноти. Адже сьогодні продовольча безпека України – це і продовольча безпека світу”, – розповів міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль.

Нагадаємо, в ніч на 10 жовтня російські війська вдарили по Одещині балістичними ракетами. Армія РФ завдала ракетних ударів по портовій інфраструктурі Одещини. Пошкоджено, зокрема, цивільне суховантажне судно під прапором Панами.

  • Україна конфіскувала корабель USKO MFU за незаконний захід у порти Криму, повідомила Державна прикордонна служба 9 жовтня.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 10 жовтня. На даний час відбулося 114 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні є ситуація на Лиманському, Покровському та Курахівському напрямках.

10 жовтня Рада прийняла у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії України (реєстр. №12023).

НЕК “Укренерго” нині вже накопичило трикратний, порівняно з нормативним, запас ремонтного обладнання, у межах підготовки до опалювального сезону, запевнив т.в.о. голови правління компанії Олексій Брехт.

10 жовтня посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що взяв участь у роботі президента Володимира Зеленського у Лондоні. Зокрема українська сторона представила план перемоги главі британського уряду Кіру Стармеру.

Військові високопосадовці Великої Британії нині обговорюють відправку невеликих груп інструкторів до західної України, запевнили джерела видання. Це дозволить розв’язати логістичні проблеми, котрі виникають під час підготовки українських солдатів у Британії, та заощадить значні кошти.