Канада виділить Україні $300 млн додаткового кредиту

Джерело: Міністерство фінансів України

Сьогодні, 11 жовтня, міністр фінансів України Сергій Марченко підписав угоду з урядом Канади про додатковий кредит у 400 млн канадських доларів (майже 300 млн доларів США).

Кошти залучать через Адміністративний рахунок МВФ і спрямують на пріоритетні видатки Державного бюджету України.

Марченко наголосив, що Канада є важливим стратегічним партнером України, що надав понад 5 млрд доларів США з початку повномасштабного вторгнення.

Кредит надано на 10 років з процентною ставкою 1,5% і пільговим періодом 4,5 року. Кошти очікуються в загальному фонді державного бюджету найближчим часом.

  • Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Україні слід дозволити завдати ударів всередині Росії західним озброєнням.
  • Міністр оборони Канади Білл Блер заявив 6 вересня, що Канада передасть Україні 80 840 ракетних двигунів CRV-7 і 1300 боєголовок до них.

Під час того, як ураган “Мілтон” обрушився на Флориду, він породив майже три десятки торнадо.

Американська блогерка та модель Нара Сміт, яка є однією з найпопулярніших інфлюенсерок світу, знялась в сукні українського бренду J’amemme.

Фундація Олени Зеленської відновила центральний стадіон у Гостомелі, пошкоджений під час російської окупації в 2022 році.

У Росії оборонця “Азовсталі” Сергія Михайленка засудили до довічного ув’язнення в колонії суворого режиму у Сибіру.

Колишній “директор розвідки” репера Каньє Веста, також відомого як Ye, подав до суду на виконавця, стверджуючи, що той доручив йому вести розслідування щодо сім’ї Кардаш’ян у сфері “торгівлі сексом”.