У Флориді ураган «Мілтон» спричинив приблизно 27 торнадо

Джерело: IFLScience

Під час того, як ураган “Мілтон” обрушився на Флориду, він породив майже три десятки торнадо.

Під час пресбрифінгу в Білому домі міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас повідомив, що підтвердили мінімум 27 торнадо, які сколихнули Флориду безпосередньо перед і після того, як “Мілтон” досяг суші. 

Середня кількість торнадо, які зазвичай спостерігаються в штаті протягом жовтня, становить три.

Торнадо та урагани – два різні явища: торнадо утворюються над сушею, вони короткочасні, менші та їх важче передбачити, тоді як урагани утворюються над тропічними океанами, можуть тривати кілька днів або навіть тижнів, але їх легше передбачити.

Однак коли ураган досягає суші, його умови можуть стати ідеальним середовищем для утворення торнадо.

За даними Національної метеорологічної служби (NWS), торнадо, які виникають під час ураганів, зазвичай утворюються у вигляді смуг дощу в правому передньому квадранті шторму – це місце з найбільш відповідним зсувом вітру та нестабільністю. Ці торнадо зазвичай досить слабкі і не тривають так довго, хоча NWS зазначає, що вони “все ще становлять значну загрозу”.

Збірна України з футболу перемогла команду Грузії в 3-му турі Ліги націй у Познані з рахунком 1:0. 

Генеральний директор Tesla Ілон Маск представив робо-таксі Cybercab і оголосив про плани запровадити автономне водіння на автомобілях Model 3 і Model Y у Каліфорнії та Техасі до наступного року.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 11 жовтня, від початку доби на фронті відбулось 146 бойових зіткнень. 

В Києві в п’ятницю ввечері, 11 жовтня, представники ТЦК та поліціянти приїхали до Палацу спорту, де відбувався концерті “Океану Ельзи”.

Згідно з першими глобальними оцінками проблеми, понад 370 мільйонів жінок і дівчат, або майже кожна восьма, стали жертвами зґвалтування чи сексуального насильства до того, як їм виповнилося 18 років.