Ілон Маск представив безпілотне таксі Tesla Cybercab

Джерело: BBC News

Генеральний директор Tesla Ілон Маск представив робо-таксі Cybercab і оголосив про плани запровадити автономне водіння на автомобілях Model 3 і Model Y у Каліфорнії та Техасі до наступного року.

Фото: Tesla

На представлення мільярдер прибув у Cybercab в супроводі чоловіка, одягненого в скафандр. 

На заході людиноподібні роботи танцювали та розносили напої присутнім.

Фото: Tesla

Маск сказав, що на заході було ще 20 кібертаксі, окрім того, на якому він прибув, і 50 повністю автономних транспортних засобів, які відвідувачі могли випробувати на 20 акрах простору, який Tesla забезпечила для заходу.

За словами Маска, Cybercab не матиме керма чи педалей. Мільярдер заявив, що повністю безпілотні транспортні засоби будуть безпечнішими за ті, якими керує людина, і навіть можуть заробляти власникам гроші, здаючи їх в оренду для поїздок.

Вартість Cybercab, як очікується Tesla, буде до 30 000 доларів США.

Маск сказав, що їх виробництво почнеться за деякий час “до 2027 року”.

До того часу автомобілі Tesla Model 3 і Model Y перейдуть з режиму безконтрольного керування автомобілем на безконтрольний, починаючи з Каліфорнії та Техасу наступного року, а також в інших країнах США та решти світу залежно від дозволу регуляторів. 

Маск додав, що моделі S і X також матимуть автономне водіння, але не встановив часові рамки.

Збірна України з футболу перемогла команду Грузії в 3-му турі Ліги націй у Познані з рахунком 1:0. 

Генеральний директор Tesla Ілон Маск представив робо-таксі Cybercab і оголосив про плани запровадити автономне водіння на автомобілях Model 3 і Model Y у Каліфорнії та Техасі до наступного року.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 11 жовтня, від початку доби на фронті відбулось 146 бойових зіткнень. 

В Києві в п’ятницю ввечері, 11 жовтня, представники ТЦК та поліціянти приїхали до Палацу спорту, де відбувався концерті “Океану Ельзи”.

Згідно з першими глобальними оцінками проблеми, понад 370 мільйонів жінок і дівчат, або майже кожна восьма, стали жертвами зґвалтування чи сексуального насильства до того, як їм виповнилося 18 років.