Британці, яка вбила своїх батьків і ховала їхні тіла чотири роки, винесли вирок

Джерело: BBC

У Великій Британії суд виніс вирок Вірджинії Маккалоу, яка вбила своїх батьків і чотири роки ховала їхні тіла. Її засудили до довічного ув’язнення.

Жінка вбила своїх батьків ще у 2019 році. Після цього вона закликала родичів та друзів родини більше не приходити до них у гості, пояснивши, що її батьки вийшли на пенсію і переїхали до іншого міста.

Джон Маккалоу, батько Вірджинії, був викладачем бізнес-досліджень. Донька отруїла його, сховавши тіло 70-річного батька у власноруч створеній гробниці зі шлакоблоків (будівельне каміння) та ковдр.

Свою 71-річну матір Лоїс вона побила молотком і завдала ножових поранень. При цьому Вірджинія також травила матір рецептурними препаратами. Тіло мами вона сховала у спальному мішку та ковдрах зверху на шафі.

11 жовтня Королівський суд Челмсфорда виніс Вірджинії вирок – довічне ув’язнення з мінімальним терміном 36 років.

Сусід подружжя Філ Салдент розповів, що у будинку Маккалоу вирувала неабияка таємничість.

“Штори завжди були засунуті і не можна було побачити, чи є хтось у будинку. Мені навіть важко сказати, що Вірджинія вбила своїх батьків. Вона здавалась досить приємною, вона була веселою, але водночас нешанобливою. У неї було чорне почуття гумору”, – сказав він.

У вересні 2023 року до правоохоронців Ессекса зателефонував лікар за місцем проживання подружжя Маккалоу, який висловив занепокоєння тим, шо вже довгий час не бачив пару. Він додав, що Вірджинія всі ці роки завжди мала низку виправдань, чому батьки “скасовували” візит до лікаря.

На руку їй була і пандемія COVID, адже вона пояснювала, що батьки нікуди не виходять через самоізоляцію.

Запідозрив щось і Алан Томсон, який свого часу здав в оренду подружжю телевізор. Занепокоєння у нього виникло, коли Вірджинія зателефонувала йому і відмовилась від подальшої оренди від імені своїх батьків.

Коли співробітники Томсона прийшли забрати телевізор, він вже стояв на порозі будинку, тому що Вірджинія не хотіла, аби вони заходили у дім.

“У мене склалось враження, що вона трохи фантазерка, але я б ніколи не подумав, що вона вбивця”, – сказав Томсон.

На зникнення подружжя звернув увагу і продавець місцевого магазину, але Вірджинія сказала йому, що її батьки більше не живуть у Грейт-Баддоу.

Після дзвінка лікаря поліція навідалась до будинку Маккалоу.

“Я знала, що цей день рано чи пізно настане. Я заслуговую отримати те, що заслуговую, у плані вироку, тому що це правильне рішення і тоді це може принести мені трохи спокою”, – сказала Вірджинія.

Документи, знайдені у будинку, дали зрозуміти, що підштовхнуло Вірджинію до злочину. Таким чином вона намагалась приховати від батьків своє скрутне фінансове становище.

Жінка зловживала хорошим ставленням батьків до себе, а тому не платила за оренду, тратила гроші батьків та накопичувала величезні борги на їхніх кредитках.

Вона також підробляла листи, аби батьки думали, що втратили свої гроші через шахраїв.

Батьки вважали, що Вірджинія мала гарну освіту, роботу та наполегливо працювала, щоб стати художницею. Та замість цього вона маніпулювала своїми батьками, використовуючи накопичені ними кошти.

Побоюючись, що її брехню викриють, вона наважилась на злочин.

Після вбивства батьків Вірджинія отримала 149 677 фунтів стерлінгів. Це кошти з пенсій батьків, розходів з кредиток та продажу активів. Встановлено, що з 2019 по 2023 роки вона витратила 21 000 фунтів стерлінгів на азартні ігри в інтернеті.

Під час винесення вироку Вірджинія просто дивилась на підлогу. Однак коли вона переслуховувала свою розмову з поліціянтами, де вона розповідала, як вбила матір, вона розплакалась.

“Вона виглядала такою невинною. Вона просто сиділа і слухала радіо. Я приходила туди тричі, щоб набратись сміливості, але я знала, що повинна це зробити і не могла чекати. Вона просто дивилась на мене з недовірою”, – розповідала вона офіцерам поліції.

Детектив Роб Кірбі зауважив, що її стримана поведінка у суді типова для “обдуманого” вбивці, яким вона і була.

“Під час нашого розслідування ми склали картину великого рівня обману, зради та шахрайства, в яких вона брала участь. Це був шокуючий та монументальний масштаб. Маккалоу брехала майже про всі аспекти свого життя, видумала фарс, щоб обманути всіх близьких людей”, – сказав він.

Кірбі додав, що Вірджинія – розумна та вміла маніпуляторка, яка безсердечно вбила батьків, навіть не подумавши, що хтось страждатиме через їхню смерть.

Поліція американського штату Огайо повідомила, що дев’ятирічний хлопчик випадково наїхав на свого тата, коли той навчав його водінню.

TikTok звільнив сотні співробітників по всьому світу, здебільшого у підрозділі модерації контенту, який більше покладатиметься на штучний інтелект (ШІ).

З початку доби, 12 жовтня, станом на 22:00 вже зафіксовано 153 бойових зіткнення.

Інсайдери моди висловили занепокоєння тим, що попередній прогрес, досягнутий у напрямку інклюзивності розміру в галузі, скорочується.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив про плани тимчасово зупинити право на притулок у рамках нової міграційної стратегії для боротьби з нелегальною міграцією.