Опади та туман: прогноз погоди на 13 жовтня

Джерело: Укргідрометцентр

За даними синоптиків, у неділю, 13 жовтня, в низці областей України очікуються значні дощі, подекуди – туман.

На Лівобережжі, в Миколаївській, Кіровоградській і Черкаській областях помірні дощі, вночі
у Сумській, Полтавській, Дніпропетровській і Херсонській областях та Криму місцями значні дощі (в Київській, вдень і у Львівській, Волинській та Рівненській областях невеликий
дощ), на решті території без опадів.

Вночі та вранці у західних областях туман.

Вітер на Лівобережжі південно-східний, на решті території північно-західний з переходом на південно-західний, 7-12 м/с, у східних та Запорізькій областях, вдень і на крайньому заході
країни подекуди пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 3-8° тепла (у західних областях сильні заморозки 0-3°), на Лівобережжі 7- 12° тепла; вдень 10-15°, у південній частині 12-17°.

У Києві сьогодні хмарно з проясненнями, місцями невеликий дощ. Вітер переважно північно-західний, 7-10 м/с. Температура по області вночі 3-8°, вдень 10-15°. У столиці вночі 6-8°, вдень близько 12-14°.

Фото: Укргідрометцентр

США здійснили авіаудари по таборах угруповання “Ісламська держава” на території Сирії, повідомило Центральне командування США. Удари відбулися в п’ятницю, 11 жовтня, однак точне місце їхнього проведення не було уточнене.

Колишній голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі назвав експрезидента США Дональда Трампа “фашистом до самих кісток”. Про це у своїй книзі розповів заступник редактора “The Washington Post” Боб Вудворд.

10 жовтня російські військові розстріляли дев’ять українських захисників, які здалися у полон у районі населеного пункту Зелений Шлях (Курська область). За даними, що надає Deepstate із посиланням на джерела в 1 ОТБр, українські військові опинилися у відносному тилу, проте зустріли російські війська. З огляду на обмежену кількість боєприпасів, вони змушені були здатися.

Міжнародна група кліматологів, які вивчають роль кліматичних змін у виникненні екстремальних погодних умов, дійшла висновку, що руйнівні наслідки урагану Мілтон, який забрав життя 16 осіб у США, були посилені антропогенною зміною клімату.

Лідер гурту “Thirty Seconds to Mars” Джаред Лето назвав війну в Україні, розв’язану Росією, “цими проблемами”. Користувачі соцмереж розкритикували артиста.