Повістку з пошти потрібно забрати впродовж трьох днів, інакше – штраф

Джерело: “Судово-юридична газета”

Українці повинні впродовж трьох днів забрати з пошти повістку, яку надіслав ТЦК. В іншому випадку особу можуть оштрафувати на суму від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень.

Листи з позначкою “Повістка ТЦК” під час доставки за зазначеною адресою вручаються особисто адресату. У випадку відсутності адресата, працівник пошти телефонує отримувачу і повідомляє про надходження повістки або вкладає лист в поштову скриньку.

Якщо протягом трьох робочих днів після інформування людина не з’явилася, то працівник пошти робить позначку “адресат відсутній за зазначеною адресою”, яка засвідчується його підписом з проставленням відбитка поштового пристрою, порядок використання якого встановлюється призначеним оператором поштового зв’язку, і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає такий лист до відправника.

Це й вважатиметься “належним повідомленням”, після чого ТЦК може винести постанову про штраф.

У випадку, коли одержувач відмовляється засвідчити своїм підписом факт відмови від одержання повістки, працівник пошти робить позначку “Адресат відмовився” і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає його відправнику.

Нагадаємо, що 17 вересня вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді. Загалом Укрпошта отримала близько шести тисяч повісток щодо виклику військовозобов’язаних до ТЦК

З початку доби, 12 жовтня, станом на 22:00 вже зафіксовано 153 бойових зіткнення.

Президент України Володимир Зеленський заслухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського і у вечірньому зверненні розповів про ситуацію на фронті.

Колишній президент Дональд Трамп має перевагу над віцепрезиденткою Камалою Гарріс щодо того, хто краще впорається з вирішенням війн Росії в Україні та на Близькому Сході, про що свідчить опитування.

За даними ЗМІ, Іран відправив два супутники місцевого виробництва до Росії для виведення їх на орбіту російським космічним апаратом.

Українці повинні впродовж трьох днів забрати з пошти повістку, яку надіслав ТЦК. В іншому випадку особу можуть оштрафувати на суму від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень.