Іран відправив в Росію супутники для запуску ракет – ЗМІ

Джерело: Reuters

За даними ЗМІ, Іран відправив два супутники місцевого виробництва до Росії для виведення їх на орбіту російським космічним апаратом.

Розробка Kowsar, супутника для отримання зображень з високою роздільною здатністю, і малого супутника зв’язку Hodhod є першою значною спробою приватного космічного сектора Ірану, йдеться у звіті.

Kowsar можна використовувати в сільському господарстві, управлінні природними ресурсами, моніторингу навколишнього середовища та ліквідації наслідків стихійних лих. Hodhod розроблено для супутникового зв’язку та його можна використовувати у віддалених районах із невеликим доступом до наземних мереж.

Сполучені Штати висловили стурбованість повідомленнями про те, що північнокорейські солдати воюють на стороні Росії в Україні, заявив речник Білого дому 15 жовтня.

15 жовтня Росія та Китай провели “суттєві” оборонні та військові переговори для зміцнення зв’язків, заявив міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов, на тлі “безмежного” партнерства та посилення критики США.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 15 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 164 бойові зіткнення. Найбільша кількість боїв відбулася на Покровському та Курахівському напрямках.

14 жовтня міністерство закордонних справ Ірану викликало посла Угорщини, щоб висловити протест проти нових санкцій Європейського Союзу проти Тегерана та спростувати звинувачення Заходу щодо передачі балістичних ракет Росії.

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів реалізувало на аукціоні останній годинник екснардепа від забороненої ОПЗЖ Віктора Медведчука.