У Фінляндії опублікують довідник для громадян на випадок війни – ЗМІ

Джерело: Yle

У Фінляндії в листопаді опублікують новий інтернет-довідник, який міститиме інформацію різних органів влади про підготовку та дії в умовах війни та в інших кризових ситуаціях.

Новий сайт буде розміщено на поточному порталі офіційних органів Suomi.fi. Це є міжвідомчий проєкт під керівництвом Міністерства внутрішніх справ.

Довідник міститиме інформацію про необхідні домашні запаси у разі непередбачених обставин, війни, громадянської оборони, евакуації та оборони країни.

За словами директорки відділу комунікації Міністерства внутрішніх справ Еріїкки Койстінен, також буде надана інформація, яка допоможе зберігати психологічну стійкість та дієздатність під час криз.

Вона зауважила, що люди повинні самі проявляти ініціативу, оскільки в кризовій ситуації влада може бути недоступною.

Директорка також додала, що мета довідника полягає не в тому, щоб налякати людей.

Фінський довідник буде доступний лише в інтернеті.

Зазначається, що шведська влада планує випустити аналогічний довідник, який буде розісланий усім домогосподарствам.

13 жовтня мережею поширили відео, як російські військові розстріляли дев’ять українських захисників, які нібито здалися у полон у Курській області. Проте інформацію щодо того, що українські військові опинилися у відносному тилу заперечили, сказавши, що насправді росіяни прорвали тил.

Канадський музикант і продюсер Дерік Віблі, вокаліст і автор текстів пісень гурту “Sum 41” випустив мемуари “Ходяча катастрофа: Моє життя крізь рай і пекло”, у яких розповів про сексуальне та словесне насильство з боку колишнього менеджера його групи Грейга Норі.

У Дніпрі виник конфлікт між Сергієм Положаєм, генеральним директором компанії з виробництва металопластикових вікон Steko, та представниками ТЦК та СП. Про цей інцидент розповів сам бізнесмен.

Після поширення дезінформації про начебто “поїдання” мігрантами в США домашніх тварин, кандидат на президентську посаду від республіканців Дональд Трамп знову вдається до поширення неправдивих заяв про “венесуельські банди”, які нібито захопили будинки в штаті Колорадо.

США здійснили авіаудари по таборах угруповання “Ісламська держава” на території Сирії, повідомило Центральне командування США. Удари відбулися в п’ятницю, 11 жовтня, однак точне місце їхнього проведення не було уточнене.