Борис Джонсон заявив, ніби Байден зізнався йому, що не є ірландцем за походженням

Джерело: The Hill

Експрем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон стверджує, що президент США Джо Байден, всупереч своїм попереднім твердженням, зізнався йому, що не є ірландцем за походженням.

“Він повністю обеззброїв мене, сказавши, що його родинне походження зовсім не ірландське і що Байдени – давня морська родина з Кента (що видається правдоподібним, оскільки -den – поширене кентське закінчення)”, – описав Джонсон приватну розмову з президентом, яка відбулася на саміті G7 у 2021 році, в своїх мемуарах “Вивільнені”.

Водночас прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс розкритикував слова Джонсона.

“Одне питання, у якому мені точно не потрібно щось з’ясовувати, – це те, що Джо Байден вважає себе ірландцем. Думаю, Борис Джонсон – людина, яка, здається, дуже добре вміє продавати книжки, і думаю, у цьому він, безумовно, набагато кращий, ніж був політиком”, – сказав він.

Як зауважили у виданні, Байден зазвичай з гордістю розповідає про своє ірландське коріння під час публічних виступів. Одним з його найпомітніших візитів на посаді президента стала торішня поїздка до ірландського парламенту.

У селі Крива на Закарпатті група жінок з дітьми напала на автомобіль прикордонної служби, намагаючись перешкодити його проїзду до місця несення служби. Інцидент підтвердила речниця Мукачівського прикордонного загону ДПСУ Леся Федорова.

В Ізраїлі затримали російського журналіста Андрія Хржановського разом із ще чотирма особами під час спроби поїздки на Західний берег.

Офіс генерального прокурора України відкрив кримінальне провадження за фактом ймовірного розстрілу дев’яти українських військовополонених у Курській області Росії. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

Індонезія звернулася до компаній Google та Apple з проханням заблокувати китайський застосунок Temu у своїх магазинах додатків. Міністр зв’язку Буді Арі Сетіаді назвав метою такого кроку захист малого та середнього бізнесу країни від конкуренції з дешевими товарами, які пропонує Temu, дочірня компанія PDD Holdings.

Міністерство оборони Німеччини розпочало перевірки через участь німецьких солдатів у змаганнях, де також брали участь російські військові. Це стало відомо після того, як наприкінці лютого 2024 року у Бангладеш відбулися змагання зі стрільби з лука, організовані Міжнародною військово-спортивною асоціацією (CISM).