Сили оборони відновили позиції під Покровськом – DeepState

Джерело: DeepState

Станом на 12 жовтня Силам оборони України вдається стримувати наступ російських військ та досягати певних успіхів.

Зокрема ЗСУ відновили положення біля Новогродівки у Покровському районі.

Разом з тим, ворог просунувся біля Веселого, Спального, Борків та Кругляківки.

Також нині тривають складні бої біля Новоіванівки.

Зауважимо, в ISW повідомили, що російські війська нещодавно просунулися поблизу Куп’янська, Донецька та Роботине. ЗСУ тримають оборону на Покровському напрямку.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець 12 жовтня заявив, що операція ЗСУ в Курській області зупинила темпи наступальних дій РФ під Вовчанськом через передислокацію російських військ з Харківського напрямку в Курську область.

За словами українського командира, військам РФ на Харківському напрямку не вистачає особового складу, необхідного для проведення значних наступальних операцій. Війська РФ нещодавно просунулися на південний схід від Куп’янська. Геолокаційні кадри показують, що окупанти просунулися на південь від Степової Новоселівки.

Водночас ворог продовжував наступ на Сіверському напрямку в районі Білогорівки, Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки та Виїмки, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

Заступник командира батальйону ЗСУ, який діє на Краматорському напрямку (район Часового Яру), 11 жовтня заявив, що росіяни переважно ведуть штурм піхотою, але час від часу використовуватимуть бронетехніку та мотоцикли для перекидання піхоти ближче до позицій ЗСУ. Він додав, що російська авіація в районі Часового Яру завдає плануючих бомбових ударів переважно по ближньому тилу, а не по передових позиціях.

Згідно з даними аналітиків, війська РФ продовжували наступати під Торецьком, біля Дачного та Диліївки, Неліпівки та в напрямку Щербинівки і Петрівки 11 і 12 жовтня.

Також росіяни нещодавно просунулися в західній частині Запорізької області. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 жовтня, показують, що ворог просунувся на північний захід від Роботиного.

Міністерство оборони Норвегії створило посаду в офісі аташе з питань оборони в Києві, котра буде сполучною ланкою та сприятиме співпраці між норвезькими та українськими професійними спільнотами й промисловістю в галузі оборонних інновацій та промислового розвитку, повідомив міністр оборони країни Бйорн Арільд Грам.

Російський військкор заявив, що 12 жовтня український F-16 збив російський винищувач Су-34 у невизначеному районі.

13 жовтня командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк поінформував, що за тиждень Силам оборони вдалося ліквідувати 8460 російських військових. Окрім того, оборонці знищили вісім систем ППО й 414 БпЛА. 

Станом на 12 жовтня Силам оборони України вдається стримувати наступ російських військ та досягати певних успіхів.

У ніч проти 13 жовтня три російські регіони зазнали атаки близько 13 безпілотників.