У Бундесвері розпочали перевірки через участь їхніх солдатів у змаганнях з військовими РФ

Джерело: Bild

Міністерство оборони Німеччини розпочало перевірки через участь німецьких солдатів у змаганнях, де також брали участь російські військові. Це стало відомо після того, як наприкінці лютого 2024 року у Бангладеш відбулися змагання зі стрільби з лука, організовані Міжнародною військово-спортивною асоціацією (CISM).

Фото: CISM

На одному зі знімків було помічено, що поруч із головою німецької делегації, підполковником Крістіаном Лютцкендорфом, перебували представники російської армії.

Литва різко відреагувала на цей інцидент, наголошуючи, що з 2022 року вона бойкотує будь-які змагання, де беруть участь росіяни. Представник литовського Міністерства оборони заявив, що участь російських військових у міжнародних змаганнях є спробою досягти міжнародного визнання на фоні накладених санкцій.

Фото: CISM

У Міністерстві оборони Німеччини підтвердили, що провели бесіди з відповідальними особами і винесли попередження німецьким військовим, підкресливши, що подібні фотографії є “неприйнятними”. Водночас з’ясувалося, що німецькі солдати також брали участь у 79-й генеральній асамблеї CISM у травні 2024 року в Танзанії та в чемпіонаті з баскетболу у червні 2024 року в Сербії, де теж були присутні російські військові.

За інформацією видання Bild, Міністерство оборони Німеччини ще влітку розпочало внутрішнє розслідування щодо участі своїх солдатів у спільних заходах з російськими та білоруськими військовими. У разі підтвердження цих фактів, участь німецьких військових у таких заходах буде скасована.

Фото: CISM

13 жовтня командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк поінформував, що за тиждень Силам оборони вдалося ліквідувати 8460 російських військових. Окрім того, оборонці знищили вісім систем ППО й 414 БпЛА. 

Станом на 12 жовтня Силам оборони України вдається стримувати наступ російських військ та досягати певних успіхів.

У ніч проти 13 жовтня три російські регіони зазнали атаки близько 13 безпілотників.

Розвідка Великої Британії повідомила, що російський флот вперше за два роки провів масштабні стратегічні навчання Океан-24, які тривали з 10 по 16 вересня. До 2022 року Росія щорічно організовувала подібні навчання, проте останні два роки вони були скасовані, ймовірно, через війну в Україні.

У селі Крива на Закарпатті група жінок з дітьми напала на автомобіль прикордонної служби, намагаючись перешкодити його проїзду до місця несення служби. Інцидент підтвердила речниця Мукачівського прикордонного загону ДПСУ Леся Федорова.