Ізраїльські підрозділи розгорнули танкові позиції у Сирії

Джерело: Oksijen

Ізраїльські військові підрозділи розгорнули танкові позиції на півдні Сирії, перетнувши кордон у провінції Кунейтра. Згідно з повідомленням, два ізраїльські танки перейшли на сирійську територію та зайняли позиції поблизу села Кавдана.

На цих позиціях ізраїльські сили побудували земляні барикади та облаштували танкові окопи, куди було розміщено два танки. Повідомляється, що неподалік від цієї ділянки, на пагорбі Тель-Хара, розташований пункт під контролем російських військових.

Додамо, що 9 жовтня ізраїльська армія обстріляла військовий штаб урядових сил режиму Башара Асада в тій самій провінції, внаслідок чого, за даними сирійських ЗМІ, загинув один солдат.

Також США здійснили авіаудари по таборах угруповання “Ісламська держава” на території Сирії, повідомило Центральне командування США. Удари відбулися в п’ятницю, 11 жовтня, однак точне місце їхнього проведення не було уточнене.

Головний прокурор України Андрій Костін заявив, що отримав інформацію про те, що президент Росії Володимир Путін може відвідати саміт G20 у Бразилії наступного місяця, і закликав владу країни виконати зобов’язання перед МКС та здійснити арешт глави РФ у разі його візиту.

Ввечері 14 жовтня голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив про небезпеку російських дронів для регіону. Він закликав містян прямувати в укриття та нагадав про обов’язок взяти з собою домашніх улюбленців.

У МЗС опублікували заяву стосовно раніше розповсюдженої інформації у ЗМІ стосовно причетності України до постачань БпЛА повстанцям у Малі. У відомстві рішуче відкину ці звинувачення.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України оголосили про спільний з Центром протидії інформації РНБО запуск нового розділу порталу “War & Sanctions” про російських спортсменів.

У Росії виник дефіцит антибіотиків, таких як рокситроміцин, еритроміцин, кларитроміцин і азитроміцин. Відсутність ліків спостерігається в аптеках Дагестану, Чечні та в інших регіонах.