ЗСУ зупинили просування російської армії під Селидовим на Донеччині – Bild

Джерело: Bild

Силам оборони вдалося зупинити просування російської армії під містом Селидове на Донеччині, зазначив експерт видання з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке. Оборону на цій ділянці фронту тримає 15-та бригада Нацгвардії України Кара-Даг.

Місто Селидове Донецької області — одне з передмість Покровська, до війни там мешкало близько 23 000 осіб. Багато населених пунктів довкола вже зайняті російськими військами, але під Селидовим оборону успішно тримає 15-та бригада Нацгвардії України Кара-Даг.

Там щодня атакують сотні російських солдатів, вже кілька разів вони вже входили на околиці міста, але щоразу відступали. Наприклад, ворог намагався взяти вугільну шахту на північному сході міста. Але в бій вступив український БТР-4, який змусив російську армію тікати.

У Миколаївці, Новогродівці, Гродівці — всюди росіяни підійшли дуже близько до Покровська. Винятком є ​​лише місто Селидове та його околиці, де оборону дуже добре тримає бригада Кара-Даг. Там російська армія найменше просунулася.

Водночас зазначає експерт, південний фланг в Українську, “повністю зруйнований”, тоді як північний фланг також опинився під загрозою.

Це завжди велика проблема: коли одна українська бригада добре обороняється та стримує росіян, вона дуже залежить від сусідніх бригад і все одно має відступати, щоб уникнути оточення, — пояснив Рьопке.

Додамо, раніше аналітики DeepState повідомили, що станом на 12 жовтня Силам оборони України вдається стримувати наступ російських військ та досягати певних успіхів. Зокрема ЗСУ відновили положення біля Новогродівки у Покровському районі.

Разом з тим, ворог просунувся біля Веселого, Спального, Борків та Кругляківки.

Також в ISW повідомили, що російські війська нещодавно просунулися поблизу Куп’янська, Донецька та Роботине. ЗСУ тримають оборону на Покровському напрямку.

Силам оборони вдалося зупинити просування російської армії під містом Селидове на Донеччині, зазначив експерт видання з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке. Оборону на цій ділянці фронту тримає 15-та бригада Нацгвардії України Кара-Даг.

Представник РПЦ, митрополит Єкатеринбурзький та Верхотурський Євген назвав повномасштабну війну РФ проти України процесом “лікування”, тоді як Росія, за його словами виступає в ролі “хірурга”, який проводить операцію, щоб видалити “щось, що несе в собі смерть”.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 14 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 189 бойових зіткнень. Найгарячіше сьогодні на Курахівському, Покровському та Лиманському напрямках.

У Центрі протидії дезінформації повідомили, що російські пропагандисти поширюють фейк про те, що у храмі ікони Божої Матері Української Православної Церкви у Вінниці нібито проводять вечірки зі світломузикою.

Головний прокурор України Андрій Костін заявив, що отримав інформацію про те, що президент Росії Володимир Путін може відвідати саміт G20 у Бразилії наступного місяця, і закликав владу країни виконати зобов’язання перед МКС та здійснити арешт глави РФ у разі його візиту.