Журналістку Яніну Соколову заочно засудили у РФ до восьми років колонії

Джерело: meduza 

Басманний суд Москви заочно засудив українську журналістку Яніну Соколову до 8 років колонії – за “розпалювання ненависті чи ворожнечі” в інтернеті.

За даними обвинувачення, Соколова у своєму шоу на ютубі “Вечір з Яніною Соколовою” звернулась до “невизначеного кола осіб з промовою, що містить висловлювання, які виражають та формують зневажливе та вороже ставлення до росіян”.

На підставі звинувачення українку внесли у реєстр “екстремістів та терористів”.

За рішенням московського суду, Соколовій також заборонили займатись діяльністю, пов’язаною з адміністрування вебсайтів з використанням електронних та інформаційно-телекомунікаційних мереж, зокрема мережі інтернет терміном на три роки.

Сама Соколова також прокоментувала вирок.

“Мати вирок у росіі – ознака якісної роботи на користь України. Тому дякуємо т.зв. Басманному суду москви та особисто голові слідчого комітету РФ, який подав на мене позов, за визнання і черговий доказ свого ж власного російського тоталітаризму”, – написала журналістка.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак на запитання щодо ситуації із корупцією в Україні заявив, що, мовляв, це так Росія намагається заплямувати імідж української влади.

Українці змушені змінювати харчові звички та економити на продуктах внаслідок війни. Згідно з дослідженням, майже половина українців (49%) повідомляє про зміни у своїх харчових звичках з початку повномасштабного вторгнення.

Народний депутат від “Слуги народу” Дмитро Гурін запевняє, що щиро не вбачає ні ризиків, ані проблем у тому, аби роздавати кошти партнерів, котрі ті передали на цільові програми в Україні. Принаймні так він відповів на запитання Букв на платформі X.

Ізраїльська атака, ймовірно, тимчасово зупинить постачання Іраном балістичних ракет до Росії. Експерти наголошують, що удар Ізраїлю по іранських об’єктах значно ослабив обороноздатність країни.

У Рівненській області на території заводу з утилізації відходів у Костополі 26 жовтня було виявлено мертвого лева. Поліція розпочала перевірку за цим фактом.