Росія запросила допомогу у Грузії та Азербайджану з постачанням електроенергії

Джерело: The Moscow Times

Єдиний оператор імпорту та експорту електроенергії в Росії — ПАТ “Интер РАО” нині звернулася до можливості імпорту електроенергії з Грузії та Азербайджану через низку аварій, повідомила членкиня правління російської компанії Олександра Паніна.

Ми закликали дві країни. Азербайджан та Грузію запитали про можливість постачання. Щоб постачали в період аварійних режимів по 300 МВт. Поки що нам ще не відповіли, — скаржиться Паніна.

У середині липня після аварії на Ростовській атомній електростанції близько 2,5 млн осіб на кілька днів залишилися без світла на півдні Росії. Після аварії на АЕС у низці регіонів запровадили графік відключення електроенергії, серед яких були Краснодар, Ростов-на-Дону, Кабардино-Балкарія та тимчасово окупований Крим.

Як повідомили у пресслужбі “Росатому”, автоматика відключила один з енергоблоків через “неполадки” на турбогенераторі Ростовської АЕС.

Ростовська АЕС, розташована під Волгодонськом, складається із чотирьох енергоблоків. Це найбільша станція півдні РФ, її потужність становить 4 ГВт. Об’єкт входить у першої трійки в Росії та забезпечує електроенергією південні регіони та Північний Кавказ із населенням понад 26 млн осіб.

Масові відключення спостерігаються у Краснодарському краї РФ з початку липня. Наймасштабніша аварія сталася 9 липня, коли без світла залишилося 325 тисяч жителів Кубані. Тоді у міненерго РФ стверджували, що причиною стало “високе сезонне споживання, спричинене літніми температурними максимумами”.

Шоу Victoria’s Secret повернулось з першим показом компанії нижньої білизни після шестирічної перерви.

США оштрафували Lufthansa на рекордні 4 000 000 доларів через те, що авіакомпанія у 2022 році заборонила переліт пасажирам-євреям, які відмовились носити маски.

Служба безпеки України затримала агентку ФСБ, яка шпигувала на користь Росії на Покровському напрямку в Донецькій області.

Сполучені Штати, Південна Корея та Японія в середу, 16 жовтня, оголосили про створення нової багатонаціональної групи для моніторингу виконання санкцій проти Північної Кореї після того, як Росія та Китай зірвали моніторингову діяльність в ООН.

Сили оборони Півдня продовжують завдавати ворогу втрат, знищуючи особовий склад та техніку окупантів. Відтак за добу оборонці знищили 57 одиниць озброєння.