У Нігерії вибухнула цистерна з пальним: щонайменше 94 загиблих

Джерело: Reuters

На півночі Нігерії водій втратив контроль над транспортним засобом, внаслідок чого цистерна з пальним розбилася і вибухнула. Наразі відомо про щонайменше 94 загиблих та ще пів сотні поранених, повідомив речник поліції.

Інцидент стався в місті Маджія, у місцевому урядовому районі Таура. Постраждали місцеві жителі, які зібралися, щоб забрати пальне з цистерни після аварії. 

Поранених доставили до місцевих лікарень. Пізніше проведуть масове поховання загиблих.

Багато доріг у Нігерії, найбільш густонаселеній країні Африки, погано доглянуті та містять вибоїни, що спричиняє аварії, які щороку забирають десятки життів.

  • У центральному штаті Плато Нігерії стався обвал будівлі школи, в результаті чого загинули двадцять дві дитини і щонайменше 132 – зазнали поранень.

Нещодавно вдалося успішно евакуювати двох жінок з тимчасово окупованих територій.

Німецький композитор Ганс Циммер, відомий створенням музики для фільмів “Дюна”, “Король Лев”, “Початок”, “Гладіатор”, “Пірати Карибського моря”, підтримав Україну під час свого концерту в Лос-Анджелесі.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що російські окупанти готуються завдати удару по українських ядерних об’єктах.

Пілот літака, який здійснював пасажирський авіапереліт за маршрутом Краків-Париж, розвернув повітряне судно до краківського летовища “Баліце” через агресивного пасажира, який погрожував його підірвати.

На Торецькому напрямку бійці 12-ої бригади спеціального призначення “Азов” спільно із суміжними підрозділами взяли в полон 17 солдатів російської армії.