Meta звільнила працівників, що неправильно використовували талони на безоплатне харчування

Джерело: The Guardian

Компанія Meta звільнила близько 24 працівників, котрі неправильно використовували талони на безоплатну їжу. Замість продуктів вони купували побутові товари.

Працівники компанії щоденно отримують купони на харчування, однак деякі працівники інколи витрачали кошти на купівлю зубної пасти, прального порошку, бокалів для вина тощо.

Звільнення відбулось минулого тижня після проведення відповідного розслідування, яке виявило, що окремі співробітники зловживали системою, зокрема замовляли їжу додому, коли їх не було в офісі.

Одна зі звільнених працівниць, яка отримувала зарплатню у 400 000 доларів, зізналась, що використовувала талони на їжу для купівлі побутових товарів. Про це вона, зокрема, писала на анонімній платформі для обміну повідомленнями Blind.

“У ті дні, коли я не обідаю в офісі, наприклад, коли мій чоловік готує їжу чи коли я вечеряю з друзями, я вирішила, що не повинна тратити талони на їжу”, – написала працівниця.

Вона визнала, що порушувала правила, коли до неї звернулись у межах розслідування. Згодом її звільнили.

Працівників, які зрідка порушували правила, не звільнили, а лише винесли їм попередження.

Безоплатне харчування вже давно практикується у масштабних технологічних компаніях. Meta зазвичай безоплатно годує працівників у їдальнях великих офісів, зокрема у своїй штаб-квартирі у Кремнієвій долині.

Однак ті, хто працює у невеликих філіях компанії, щоденно отримують талони на замовлення їжі через служби доставки, такі як UberEats та Grubhub. Щоденні талони передбачають 20 доларів на сніданок, 25 доларів на обід та 25 доларів на вечерю.

17 жовтня у Брюсселі на полях засідання Євроради президент Володимир Зеленський нагадав, що Будапештський меморандум 1994 року за участю РФ, США та Великої Британії обіцяв Україні захист територіальної цілісності та суверенітету в обмін на відмову від ядерної зброї. Проте зараз цей документ не працює, тож безпеку країни може забезпечити чи членство в НАТО, чи ядерна зброя, вважає Зеленський.

Американська корпорація Apple пішла на рідкісний крок, скоротивши близько 100 робочих місць у групі, що займалася цифровими послугами.

Колишній головнокомандувач Збройних сил України, а нині посол України у Великій Британії і Північній Ірландії, Валерій Залужний, виступив з промовою в Королівському інституті міжнародних відносин (Chatham House). 

17 жовтня українські кіберфахівці виклали “вітання” до дня народження російського пропагандиста, прессекретаря глави РФ Путіна Дмитра Пєскова.

Ізраїльські військові повідомили, що “перевіряють можливість” ліквідації лідера ХАМАСу Ях’ї Сінвара. Якщо факт його загибелі підтвердиться – це означатиме, що Ізраїль ліквідував одну з головних цілей під час своїх операцій у Газі, розпочатих після атак ХАМАСу минулого року.