На Україну насувається антициклон, який принесе заморозки: прогноз погоди

Джерело: Наталка Діденко у Telegram

До України наближається антициклон, який спричинить заморозки у більшості регіонів країни.

За прогнозами, антициклон, який принесе ясну погоду, водночас стане причиною зниження температури. Заморозки очікуються майже на всій території України, за винятком східних і південно-східних областей, де збережеться хмарність, що запобігатиме зниженню температури до негативних позначок.

Найнижчі денні температури прогнозуються у східних регіонах – від +7 до +9 градусів. У більшості областей температура коливатиметься в межах +8+11 градусів, на півдні та заході – від +10 до +13 градусів, а в Закарпатті – до +16 градусів.

Дощі можливі в східних областях, у Дніпрі та місцями на Запоріжжі 18 жовтня. Інші регіони перебуватимуть під впливом сухої антициклонічної погоди.

У Києві 18 жовтня очікується суха та холодна погода з нічними температурами +1+3 градуси, на околицях можливі заморозки, а вдень температура сягатиме +9 градусів.

Згідно з прогнозами, з 21 жовтня в Україні очікується потепління. Більшість областей матимуть суху та сонячну погоду, з денною температурою +13+17 градусів.

17 жовтня Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти китайських компаній, які причетні до виробництва далекобійних безпілотників “Гарпія” для російської армії.

Письменник і журналіст Станіслав Асєєв, який у 2024 році пішов добровольцем на фронт, звільняється зі Збройних сил України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 18 жовтня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Разом з тим, у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.

Народній депутатці від “Слуги народу” Ірині Кормишкіній (дівоче прізвище Аллахвердієва) оголосили підозру в незаконному збагаченні на понад 20 мільйонів гривень.

Посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що мобілізація жінок в Україні є неприйнятною, проте до неї можуть вдатися у разі крайньої необхідності.