У Києві приберуть нещодавно створений мурал з Будановим

Джерело: Департамент охорони культурної спадщини КМДА/Facebook

Стінопис із зображенням Кирила Буданова, начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони,  приберуть із будівлі у Києві.

Департамент охорони культурної спадщини КМДА зазначив, що мурал нібито самовільно нанесено на бічному фасаді будинку-памʼятки архітектури місцевого значення, що охороняється законодавством України у сфері охорони культурної спадщини.

Тому КМДА зобов’язала привести фасад пам’ятки до “належного стану”, а для стінопису з Будановим пропонують інше місце.

Нагадаємо, днями в Києві на Подолі створили стінопис, на якому зображено Кирила Буданова.

17 жовтня Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти китайських компаній, які причетні до виробництва далекобійних безпілотників “Гарпія” для російської армії.

Письменник і журналіст Станіслав Асєєв, який у 2024 році пішов добровольцем на фронт, звільняється зі Збройних сил України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 18 жовтня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Разом з тим, у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.

Народній депутатці від “Слуги народу” Ірині Кормишкіній (дівоче прізвище Аллахвердієва) оголосили підозру в незаконному збагаченні на понад 20 мільйонів гривень.

Посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що мобілізація жінок в Україні є неприйнятною, проте до неї можуть вдатися у разі крайньої необхідності.