«Не може не викликати жаху»: Віктора Орбана налякав «план перемоги»

Джерело: Віктор Орбан/Facebook

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що “план перемоги” Володимира Зеленського викликає в нього “жах”. Орбан описав саміт ЄС як “три великі битви”, першою з яких вважає представлення Зеленським “плану перемоги”.

“Те, що він виклав учора в українському парламенті, не може не викликати жаху”, – констатував угорський прем’єр.

Він заявив, що ЄС має переглянути стратегію щодо війни в Україні та закликав до переговорів з РФ.

“Це не означає більше воєн, більше небезпечної зброї і зброї далекого радіусу дії, але це означає, що нам потрібно перейти від стратегії війни до стратегії миру. Нам потрібні припинення вогню і мирні переговори!”

Він хоче закликати канцлера Німеччини і президента Франції “від імені всього Європейського Союзу” розпочати переговори з росіянами якомога швидше.

Інші дві “битви” для Орбана – питання про біженців і податки.

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

У Бразилії у шістьох пацієнтів виявили ВІЛ після трансплантації органів, які надала служба донорства Ріо-де-Жанейро.

Вчені з Університету Джорджа Вашингтона дійшли висновку, що чорний шоколад та інші продукти з какао можуть містити шкідливі метали, зокрема свинець та кадмій.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Ірландський актор Баррі Кеоган приєднався до зіркового складу фільму “Гострі картузи”.