Британець подав до суду через втрату диска з біткоїнами, який він випадково викинув

Джерело: Cointelegraph

Британський ІТ-інженер Джеймс Хоуеллс подав до суду на міську раду Ньюпорта про відшкодування близько 647 мільйонів доларів США після того, як він випадково викинув жорсткий диск з 8 тисячами біткоїнів.

Він викинув жорсткий диск із біткоїнами ще у 2013 році. Згодом Хоуеллс робив численні спроби забрати диск із місцевого сміттєзвалища, але міська рада неодноразово відмовляла йому в проханнях провести розкопки на місці.

Зараз Хоуеллс зібрав команду юридичних експертів, щоб подати позов до суду, слухання якого заплановано на грудень.  

Попри його пропозицію надати раді 10% від вартості біткоїнів, якщо жорсткий диск знайдуть, міська рада Ньюпорта постійно виступає проти запиту на розкопки, посилаючись на екологічні проблеми.

На звалищі зафіксовано підвищений рівень азбесту, миш’яку та метану. Рада стверджує, що розкопки ділянки можуть завдати шкоди прилеглій території.

Українського правозахисника, журналіста, громадського діяча та військовослужбовця Максима Буткевича звільнили з російського полону. Про це центру ZMINA повідомив його батько.

Вуличного прибиральника з Італії засудили за те, що він заявляв про свою схожість з канадським актором Кіану Рівзом й заманював жінок на побачення, після чого ґвалтував їх та здійснював зйомку насильства.

Член Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони Геннадій Кривошея повідомив, що в м’ясі, яке постачають українським військовослужбовцям, виявили голки. 

Національна комісія охорони здоров’я Китаю (NHC) опитує тисячі людей, щоб зрозуміти фактори, що впливають на їхнє ставлення до дітонародження та “страх мати дітей”, оскільки влада намагається підвищити низьку народжуваність.

Сьогодні, 18 жовтня, Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю українським журналістам, в якому розповів про “план перемоги”, мобілізацію, ядерну зброю та результати переговорів з союзниками.