У Каліфорнії заарештували чоловіка, який дроном доставляв наркотики

Джерело: The Guardian

У Південній Каліфорнії викрили та заарештували чоловіка, який за допомогою дрона доставляв фентаніл та інші наркотики своїм клієнтам.

Фото: Getty Images

34-річний Крістофер Патрік Лейні у період з грудня 2022 року по січень 2023 року нібито використовував незареєстрований безпілотний літальний апарат, щоб доставити фентаніл та інші наркотики зі свого дому на сусідню церковну стоянку, де інша особа отримувала пакунок та роздавала їх клієнтам, зокрема жінці, яка померла від смертельного передозування у січні 2023 року.

Відео, зняте безпілотником, показало, що Лейні використовував його ще щонайменше три рази для розповсюдження наркотиків.

Лейні також зберігав у своєму будинку AR-15 і два 9-мм напівавтоматичних пістолети, заявили федеральні прокурори. Вогнепальна зброя не мала серійних номерів, через що її важко відстежити.

Якщо Лейні буде визнано винним за всіма звинуваченнями, йому загрожує від 25 років до довічного ув’язнення.

Протягом дня, 18 жовтня, російські війська здійснили 78 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 126 вибухів. 

Програма Державного департаменту США Rewards for Justice оголосила винагороду в розмірі до 10 мільйонів доларів США за інформацію про російський проєкт “Рибар”.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс в п’ятницю, 18 жовтня, заявив, що країнам НАТО потрібно обговорити умови отримання Україною запрошення до членства та приєднання до Альянсу у відповідь на “план перемоги” Зеленського.

Українського правозахисника, журналіста, громадського діяча та військовослужбовця Максима Буткевича звільнили з російського полону. Про це центру ZMINA повідомив його батько.

Вуличного прибиральника з Італії засудили за те, що він заявляв про свою схожість з канадським актором Кіану Рівзом й заманював жінок на побачення, після чого ґвалтував їх та здійснював зйомку насильства.